VELUX SRBIJA
VELUX SRBIJA
11042 BEOGRAD, SRB
BULEVAR OSLOBOĐENJA 301

011 2057 500
011 2057 509
TAMARA MILOVANOVIĆ

VELUX SRBIJA

VELUX Grupa

VELUX je globalna kompanija utemeljena na viziji dnevne svetlosti, svežeg vazduha i kvaliteta života. U tim dobrobitima uživaju ljudi u milionima domova širom sveta.

Danas, više od 70 godina nakon postavljanja prvog VELUX krovnog prozora na jednoj školi u Danskoj, njihova vizija je evoluirala, ali su temeljne vrednosti ostale iste one po kojima je živeo i prvi ih formulisao osnivač, g. Villum Kann Rasmussen.

Podaci i brojke

Ime VELUX izvedeno je od dve reči – Ventilacija i Lux, latinske reči za svetlost.

VELUX, koji ima proizvodne kapacitete u 11 zemalja i prodajne kompanije u nešto manje od 40 zemalja, jedna je od najjačih robnih marki u globalnom sektoru građevinskih materijala, a njihovi proizvodi prodaju se u najvećem delu sveta. Grupa ima više od 10.000 zaposlenih. Sedište VELUX grupe nalazi se u Hørsholmu, severno od Kopenhagena.

Opsežan proizvodni asortiman

VELUX stvara bolje životno okruženje pomoću dnevne svetlosti i svežeg vazduha koji dolazi s krova. Njihov proizvodni program sadrži širok asortiman krovnih prozora kao i rešenja za ravne krovove. Pored toga, VELUX nudi mnogo proizvoda za dekoraciju i zaštitu od sunca, roletne, proizvode za ugradnju, proizvode za daljinsko upravljanje i termalne solarne panele za ugradnju na krovove.

Podaci o kompaniji

VELUX grupa je u vlasništvu VKR Holdinga A/S. VELUX fabrike sertifikovane su u skladu sa ISO 9001 (kvalitet, 2008.), ISO 14001 (životna sredina, 2008.), i sertifikatom OHSAS 18001 (zdravlje i sigurnost, 2008.).