Zašto je bitan svež vazduh u prostoru u kom se provodi vreme?

06.03.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Koliko je zdrav vazduh u prostorijama u kojima se provodi vreme i šta može da se uradi povodom toga? ’’Svež vazduh’’ nije samo fraza. Loš vazduh uzrokuje sve vrste negativnih posledica u prostoru, kao na primer: vlagu u vazduhu, pojavu plesni, visoku koncentraciju ugljen - dioksida i prašinu. Bez obzira koliko vremena se provodi unutra, vazduh koji se udiše, treba da bude čist i svež sve vreme.

Nekada je čak i potkrovlje bilo prašnjavo, mračno i ponekad sablasno mesto, ali danas je totalna suprotnost – potkrovlja su svetli, otvoreni i romantični prostori za život. Potkrovlje je skriveni dragulj kuće. Međutim, poznato je da se baš u potkrovljima, zbog problema sa starim krovnim prozorima, javlja problem sa kondenzacijom.

Zašto je bitan svež vazduh u prostoru u kom se provodi vreme?

Ukoliko ste kod kuće i želite da provetrite sobu, to je lako! Pitanje je šta raditi kada duže vreme niste u stanu? U skladu sa potrebama novijih generacija, koje odrastaju uz naprednu tehnologiju, inovacije i tehnološka dostignuća su znatno uticala na promenu životnih navika i prostora u kom se živi.

Da li ste razmišljali da na primer električno upravljanje krovnim prozorima može unaprediti vaš komfor, čak i kada zaboravite da zatvorite prozor? Tajna je u VELUX ACTIVE with NETATMO.

Zašto je bitan svež vazduh u prostoru u kom se provodi vreme?

VELUX ACTIVE with NETATMO omogućava automatsko otvaranje Velux prozora u slučaju zasićenja vazduha vodenom parom u kupatilima, visokom temperaturom i povišenim procentom ugljen - dioksida u dnevnim sobama, kao i mirisima koji se stvaraju prilikom kuvanja. VELUX ACTIVE kao pametan sistem prati nivo vlažnosti vazduha, ugljen - dioksida, optimalnu temperaturu i sam reguliše protok svežeg vazduha. Tako su prostorije uvek ispunjene svežim vazduhom i samim tim zdravije za duži boravak.

Aplikacija VELUX ACTIVE služi za upravljanje električnim krovnim prozorima, spoljašnjim i unutrašnjim roletnama VELUX INTEGRA® sa bilo kog mesta pomoću pametnog telefona. VELUX ACTIVE automatski pruža zdraviju unutrašnju klimu. Radi bez instaliranja i konfigurisanja. Reguliše unutrašnju klimu pomoću pametnih senzora, a tačnost se postepeno povećava, jer sistem uči da razume unutrašnju klimu doma.

Kontakt za više informacija o ovom VELUX proizvodu pronađite ovde ili zakažite besplatne konsultacije.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...
DARKO 12.07.2021.
Zato što su najkorumpiranija državna instit...
Rasa 08.07.2021.
Koji je uslov za dobijanje subvencije za fa...