INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Kako da povećate energetsku efikasnost svog doma tokom hladne sezone?

05.10.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Krovni prozor

Nekada ste zbog ugrađenih krovnih prozora imali prekomernu toplotu tokom leta, a tokom zime hladan vazduh je cirkulisao kroz prozor, naročito ako je napolju duvao vetar. Ti dani su prošlost. Savremeni VELUX krovni prozori objedinjuju izvanredna izolaciona svojstva sa značajno poboljšanim prednostima pasivnog solarnog dobitka, postižući izvanrednu energetsku efikasnost. S približavanjem zime zamena starog prozora novim VELUX prozorom je odlična ideja, jer se na taj način može postići do 2 puta bolja toplotna izolacija. Kao vlasnik potkrovlja, dobićete mirnije i tiše prostorije sa udobnom temperaturom i definitivno niže račune za struju!

Niske U-vrednosti

U-vrednost je zbir toplotnih otpora slojeva koji čine čitav element zgrade - na primer krov, zid ili pod. Što je niža U-vrednost, to je element zgrade bolje izolovan - što pruža bolju zaštitu od hladnog vremena zimi. VELUX krovni prozori nove generacije poseduju poboljšana izolaciona svojstva zahvaljujući inovativnoj konstrukciji i visokokvalitetnim komponentama; veće staklo propušta više sunčeve toplote, kao i dnevnu svetlost, dok izolacioni materijal visokih performansi (VELUX ThermoTechnology™) smanjuje gubitak toplote.

Zato, ako stari VELUX krovni prozor zamenite VELUX Standard Plus prozorom, gubitak toplote pada za više od 60%, odnosno za 54% ako ga zamenite najjeftinijim VELUX Standard krovnim prozorom. Srećom, zamena starog krovnog prozora mnogo je lakša nego što mislite, jer profesionalac može da zameni stari krovni prozor za samo jedan dan. Savršen recept za topao, udoban i energetski efikasan dom pre zime!

Povećanje energetske efikasnosti

Energetski efikasna stakla - čak i dvostruko ili trostruko staklo - pomažu da se smanji gubitak toplote u domu, ugljenični otisak, kao i računi za komunalije. Ipak, heroj hladne sezone nesumnjivo je prozor sa trostrukim staklom! Trostruko staklo može da blokira hladnoću kako bi vaš dom bio udobniji tokom zimskih meseci i kako bi se postigla visoka toplotna efikasnost, a da ne govorimo o tome da je to najisplativije.

Ključno je opremiti prozore dodatnom opremom za dalje povećanje energetske efikasnosti pre zime. Ljudi ipak nose zimske jakne tokom hladne sezone, zar ne? VELUX termo siesta roletne, unutrašnje i spoljašnje roletne pomažu u smanjenju potrošnje energije za grejanje u kući i poboljšanju izolacionog efekta prozora.  

Krovni prozor

Smanjenje globalne potrošnje energije

Ako se odlučite za VELUX krovni prozor, osetićete se udobnije i vi i planeta! Istraživanje je pokazalo da na zgrade otpada 40% potrošnje energije u Evropskoj Uniji. Nije iznenađenje da prozori imaju znatan uticaj na potrošnju energije u zgradama i na zatvorenu sredinu. Zahvaljujući svojoj velikoj energetskoj efikasnosti VELUX krovni prozori mogu dati neto doprinos nisko energetskom stanovanju, što je važno za smanjenje potrošnje energije na globalnom nivou.

Ako razmišljate o zameni krovnih prozora, planirajte dodatne ili veće krovne prozore; na VELUX stranici možete brzo i lako pronaći rešenje za odgovarajuću kombinaciju prozora za svaki prostor.

VELUX profesionalci će vam pomoći da odaberete pravi tip prozora i pronađete najudobnije mogućnosti za rad, vrstu stakla, unutrašnji i završni sloj i pribor koji vaš dom čine još udobnijim!

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;