INFONET-468X60-BANNER

Koliko je stanu u potkrovlju potrebna terasa?

23.07.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Sve više smo okrenuti provođenju slobodnog vremena napolju. Čak i onda kada smo kod kuće, gledamo da vreme za ispijanje kafe, hladnih napitaka ili čaj i doručak, provedemo na terasi ili pored otvorenog prozora. Dovoljan je i bar i panoramski pogled na okolinu, pa da se odmah osetimo bolje. Pojedini stanovi u potkrovlju, nažalost, nemaju tehničkih mogućnosti za ugradnju terase. 

VELUX je kreirao rešenje koje će svakom prostoru u potkrovlju pružiti novu dimenziju. Dovoljno je samo da se otvori gonji element na gore, a donji ka spolja i zakorači na krovni balkon, koji pruža najbolji mogući pogled. Otvaranje donjeg dela, automatski podiže integrisanu ogradu koja će pružiti neophodnu sigurnost. 

VELUX CABRIO® balkon omogućava da se uživa u prirodnoj svetlosti i sjajnom pogledu dok se istovremeno spoljašnji prostor preliva u enterijer. Prozor se otvara ka spolja na gornjim šarkama dajući više prostora za glavu i prelep panoramski pogled. 

VELUX CABRIO® balkon otvara se za nekoliko sekundi i potkrovlju obezbeđuje mesto pod suncem. Inovativni balkon domu dodaje vazduh, svetlost i sjajan pogled. Za dodatnu praktičnost, VELUX CABRIO® balkon se uklapa u ravan krova kada se zatvori.

U slučaju da potkrovlje ima terasu, VELUX je kreirao rešenje koje uključuje krovne prozore sa donjim upravljanjem, vertikalni fasadni element sa bočnim vešanjem i tri fiksna, fasadna elementa. Dok gornji krovni prozori obezbeđuju prostran pogled na okruženje, vertikalni donji elementi omogućavaju izlaz na krovnu terasu. 

VELUX krovna terasa se potpuno otvara da bi moglo da se uživa u dodatom prostoru i svetlosti koje donosi krovna terasa. Krovna terasa pomaže da se maksimalno iskoristi neiskorišćeni krovni prostor bez narušavanja veličine životnog prostora. Ovo sjajno rešenje nudi direktan izlaz u spoljni prostor u sopstvenom stilu.

Koje god rešenje da se odabere, neće se pogrešiti jer oba mogu drastično da promene prostoriju. Oni su najbrži način da se prostoru pod krovom doda prirodna svetlost, ventilacija i osećaj otvorenosti. Takođe, svako rešenje može se dopuniti i odgovarajućim VELUX roletnama jer one nude efikasnu zaštitu od sunca i toplote koja zadovoljava sve potrebe. 

Za sva dodatna pitanja može se kontaktirati VELUX kancelarija svakog radnog dana od 08 do 16:30 časova na broj telefona 011 2057 500 ili putem kontakt forme.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;