INFONET-468X60-BANNER

Da li je važno od kog materijala je napravljen krovni prozor?

01.12.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Pre odabira pravog prozora, potrebno je prvo da se donese odluka da li se kompletno renovira potkrovlje ili se menjaju stari krovni prozori.

VELUX krovni prozori se izrađuju u različitim, standardnim dimenzijama. Za pravilno osvetljenje prostora, preporučuje se da staklena površina iznosi najmanje 10% površine poda prostorije. Odgovarajući broj prozora može se dobiti ako se veličina prostorije u m² podeli sa deset. Od potreba zavisi da li će biti odabran Standard krovni prozori sa dvostrukim staklom i Uw 1,3 ili Standard plus model sa energetski efikasnim trostrukim staklom sa Uw 1,1, izuzetnog kvaliteta.

Pored toga izbor je i na samim modelima - krovni prozori od drveta, tačnije drvenog prozorskog okvira, ili krovni prozori premazani poliuretanom bele boje. Prednosti pogledajte ovde.

VELUX krovni prozori

Drveni krovni prozor je napravljen od najkvalitetnije svetle, nordijske borovine, čiji spoljašnji sloj je lakiran akrilnim lakom na vodenoj osnovi. U proizvodnji se koristi najkvalitetnije borovo drvo koje potiče iz održivog upravljanja šumama. Od skoro je VELUX grupa pokrenula projekat Lifetime Carbon Neutral za obnovu šuma, kako bi neutralisala emisije ugljen–dioksida tokom proizvodnje. 

Lak sa kojim je drvo premazano je transparentan i štiti drvo od prljavštine i vlage. Međutim, važno je ne zaboraviti da su redovni servisi, kao i premazivanje drvenih okvira obavezni, ukoliko želite da što duže uživate u kvalitetu krovnih prozora. Lak treba skinuti i površinu tretirati tek kada prvobitni lak ostari. Prozori izloženi jakoj toploti, jakoj sunčevoj svetlosti i/ili posebno visokom nivou vlage (npr. u kuhinji ili kupatilu) moraju da se premažu najmanje na svake dve godine.

VELUX krovni prozori

Krovni prozor sa termo-modifikovanim drvenim jezgrom, presvučenim belim poliuretanskim slojem je 100% bez dodatnog održavanja (lakiranja) i zbog toga je, između ostalog, odličan izbor za prostorije sa visokim procentom vlažnosti, na primer kuhinje i kupatila . Ovakvi jezgro prozora je izuzetno otporno na vlagu, kao i na sve vremenske uslove tokom cele godine. 

Zahvaljujuci poliuretanskom premazu nije problem ako se prozor pokvasi, voda mu uopšte ne može naštetiti. Dobro je znati i to, da kako vreme prolazi, ne požute jer je UV-otporan. Površinu mu nikada ne treba farbati, već je 100% bez dodatnog održavanja. 

Koji god krovni prozor da izaberete, nemojte brinuti, jer će vam služiti 25 godina. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, VELUX je obezbedio besplatne konsultacije stručnjaka, koji izlaze na teren. Dovoljno je samo da popunite formu ovde i kontaktiraće vas u najkraćem roku.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;