INFONET-468X60-BANNER

Rešenje za prirodnu svetlost u svakom kutku u potkrovlju

25.06.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Prirodna dnevna svetlost oživljava unutrašnji prostor na načine na koje obična lampa to ne može. Posebno je značajna kada je hladniji period godine u pitanju. 

Rešenje za prirodnu svetlost u svakom kutku u potkrovlju

Za sve kojima je potrebno rešenje uvođenja dnevnog svetla u prostorije u kojima nije moguće ugraditi krovne prozore, kompanija VELUX je obezbedila rešenje svetlosnih tunela za kose i ravne krovove. Sa VELUX svetlosnim tunelom moguće je dobiti prirodnu svetlost čak i u najmračnijim delovima potkrovlja, jer prenosi svetlost do 6 metara u prostoriju ispod. Idealni su za male sobe i uske prostore – kao što su hodnici, kupatila i prostorije bez prirodne svetlosti. Odlično su rešenje, čak i kada su oblačni i zimski dani. 

Tunel može biti sa savitljivom i nesavitljivom tubom. Svetlosni tunel sa savitljivom tubom je idealan za rastojanja od 0,4m do 2m između krova i plafona. Pakuje se sa 2m reflektujuće fleksibilne tube prečnika 35cm. U tunele je moguće ugraditi i set za osvetljenje ZTL čime oni postaju izvor svetlosti i noću. Fleksibilni tuneli mogu da se koriste kada je rastojanje između krova i tavanice premalo za kruti, nesavitljivi tunel. Kruti tuneli pružaju propuštaju prav snop svetlosti kada se tavanica nalazi neposredno ispod spoljašnjeg prozora.

VELUX svetlosni tunel može da se ugradi na krovovima sa crepom (TWF/TWR) ili na krovovima sa pločama od škriljaca (TLF/TLR). Svetlosni tuneli za krovove sa nagibom mogu da se ugrade na krovovima sa kosinom od 15°-60°, a za ravne krovove treba VELUX svetlosni tunel za ravan krov.

Rešenje za prirodnu svetlost u svakom kutku u potkrovlju

VELUX krovni tuneli mogu da se instaliraju na ravnim krovovima sa nagibom krova između 0° i 15° (VELUX šifra: TCF/TCR). 

Savršeno se uklapaju u hodnicima, stepeništima, ostavama, ali i kupatilima i sobama u kojima nije moguće ugraditi krovni prozor. 

VELUX fleksibilni tuneli i kruti tuneli ugradnju čine fleksibilnom. Fleksibilni tuneli mogu da se koriste kada je ugao između krova i tavanice premali za kruti tunel. Kruti tuneli pružaju propuštaju prav snop svetlosti kada se tavanica nalazi neposredno ispod spoljašnjeg prozora.

Svetlosni tuneli sadrže i unapređeno difuzno staklo koje se isporučuje sa prstenom prozirnog stakla, pružajući spektakularne svetlosne efekte. Ovaj prsten obezbeđuje bolje širenje svetlosti po celoj prostoriji omogućujući da se doživi promena svetlosti u toku dana kao nikada ranije. Više informacija o svetlosnim tunelima možete pronaći na zvaničnom sajtu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;