"Tarkett" planira 700 miliona evra prihoda u 2011. godini

07.03.2011. | B92

Počasni predsednik kompanije "Tarkett Sintelon" Nikola Pavičić izjavio je da očekuje da će ove godine biti ostvarena prodaja koja premašuje 700 miliona evra.

- Mi ćemo ove godine preći za par procenata proizvodnju i prodaju iz 2008. godine, koja je bila naša najbolja godina - kazao je Pavičić, dugogodišnji direktor "Sintelona" iz Bačke Palanke.

Prema njegovim rečima, ukupna prodaja na tržištima bivše Jugoslavije, Rusije, Ukrajine, Belorusije i centralne Azije prećiće 700 miliona evra.

Pavičić je kazao da ova kompanija nije dobar primer da se oceni šta se dešava u ekonomiji Srbije zato što je poslovanje "Tarkett Sintelona" samo 10% na tržištu Srbije.

Prema njegovim rečima, kompaniju je kriza pogodila u inostranstvu, pre svega u Rusiji gde najviše posluju, ali i naglasio da sada smatra da ta kompanija ima stabilnu poziciju na tim tržištima.

- Nas je više pogodila kriza u Rusiji i u zemljama u kojima mi radimo. To je srednja Azija, Ukrajina. Mi smo 2009. godine imali smanjenje prodaje, ali smo imali jedan pozitivan trend pada cena sirovina. Tako da smo godinu sa stanovišta ostvarenih finansijkih rezultata završili, maltene, kao i 2008 - objasnio je Pavičić.

U prošloj godini, naglasio je, prodaja je ponovo povećana, ali su cene sirovina otišle takođe naviše, tako da povećana prodaja nije donela i veći profit.

- Mi imamo stabilnu poziciju na tim tržištima i smatramo da smo krizu prebrodili. U isto vreme i države na čijem tržištu mi radimo izlaze iz krize, pre svega Rusija, a ovo što se sada dešava sa cenom nafte u svetu, samo mogu da poboljšaju uslove na ruskom tržištu. To ćemo mi kao lider na tom tržištu u prodaji podova sigurno iskoristiti - kazao je Pavičić.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

TKK BEOGRAD
TKK BEOGRAD
BEOGRAD-ZEMUN
www.tkk.rs

DOMIS ENTERIJERI
DOMIS ENTERIJERI
SREMSKA MITROVICA-LAĆARAK
www.domisenterijeri.com

KNAUF ZEMUN
KNAUF ZEMUN
BEOGRAD-ZEMUN
www.knauf.rs

MAPEI SRB
MAPEI SRB
BEOGRAD-LEŠTANE
www.mapei.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...