IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Tarkett" planira 700 miliona evra prihoda u 2011. godini

07.03.2011. | B92

Počasni predsednik kompanije "Tarkett Sintelon" Nikola Pavičić izjavio je da očekuje da će ove godine biti ostvarena prodaja koja premašuje 700 miliona evra.

- Mi ćemo ove godine preći za par procenata proizvodnju i prodaju iz 2008. godine, koja je bila naša najbolja godina - kazao je Pavičić, dugogodišnji direktor "Sintelona" iz Bačke Palanke.

Prema njegovim rečima, ukupna prodaja na tržištima bivše Jugoslavije, Rusije, Ukrajine, Belorusije i centralne Azije prećiće 700 miliona evra.

Pavičić je kazao da ova kompanija nije dobar primer da se oceni šta se dešava u ekonomiji Srbije zato što je poslovanje "Tarkett Sintelona" samo 10% na tržištu Srbije.

Prema njegovim rečima, kompaniju je kriza pogodila u inostranstvu, pre svega u Rusiji gde najviše posluju, ali i naglasio da sada smatra da ta kompanija ima stabilnu poziciju na tim tržištima.

- Nas je više pogodila kriza u Rusiji i u zemljama u kojima mi radimo. To je srednja Azija, Ukrajina. Mi smo 2009. godine imali smanjenje prodaje, ali smo imali jedan pozitivan trend pada cena sirovina. Tako da smo godinu sa stanovišta ostvarenih finansijkih rezultata završili, maltene, kao i 2008 - objasnio je Pavičić.

U prošloj godini, naglasio je, prodaja je ponovo povećana, ali su cene sirovina otišle takođe naviše, tako da povećana prodaja nije donela i veći profit.

- Mi imamo stabilnu poziciju na tim tržištima i smatramo da smo krizu prebrodili. U isto vreme i države na čijem tržištu mi radimo izlaze iz krize, pre svega Rusija, a ovo što se sada dešava sa cenom nafte u svetu, samo mogu da poboljšaju uslove na ruskom tržištu. To ćemo mi kao lider na tom tržištu u prodaji podova sigurno iskoristiti - kazao je Pavičić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;