INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

XYPEX VDS - Obezbeđivanje kvaliteta i pouzdanosti u primeni betona

20.05.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Xypex teži da uvek bude vodeća u pružanju visokokvalitetnih hidroizolacionih rešenja za betonske aplikacije.

Xypex

Uz specijalno svetlo i naočare uočavaju se čestice Xypex-a (Foto: Magna Coop Waterproofing)

Tradicionalno, kontrola dodavanja aditiva u beton, uključujući kristalne dodatke, oslanjala se na detaljne procedure kontrole kvaliteta, uključujući detaljnu evidenciju o šarži i otpremi betona. Provera postojanosti aditiva u očvrslom betonu nije bila moguća.

Napredak industrije: Tragači i njihova ograničenja

Zainteresovani akteri u građevinskoj industriji iskazali su interesovanje za potvrdom o postojanju kristalnih dodataka u betonu. U tu svrhu, neki proizvođači su uveli tragače u svoje proizvode.

Pomenuti tragači su ili potpuno menjali boju betona ili su menjali boju vode koja se ispušta, što je dozvoljavalo verifikaciju samo nekoliko sati nakon ugradnje betona.

Kao odgovor na zahteve betonske industrije, Xypex sa ponosom predstavlja sistem vizuelne detekcije (VDS) - jedinstvenu najsavremeniju tehnologiju dizajniranu da vizuelno potvrdi prisustvo Xypex Admix-a u očvrslom betonu. VDS je svedočanstvo posvećenosti ove kompanije inovacijama, kvalitetu i očuvanju životne sredine.

Posvećenost kompanije Xypex inovacijama i kvalitetu

Sistem vizuelne detekcije kompanije Xypex je više od napretka - on odražava posvećenost industrije u pogledu osiguranja kvaliteta i ekološke odgovornosti. Uz VDS Xypex nastavlja da postavlja nove standarde u tehnologiji hidroizolacije betona.

Kako funkcioniše VDS?

  • VDS koristi specijalno projektovane čestice koje fluoresciraju pod određenom talasnom dužinom svetlosti, vidljive kroz specijalne naočare. Ova napredna tehnologija omogućava jednostavnu detekciju Xypex-a u betonu, čak i nakon stvrdnjavanja, bez promene izgleda betona golim okom.
  • Količina čestica u tragovima korišćenih u VDS-u osigurava da nema uticaja na svojstva betona, održavajući njegovu snagu i integritet.
  • Xypex Admik je testiran sa VDS i odobren u skladu sa NSF 61 sertifikacijom vode za piće, naglašavajući njenu bezbednost i ekološku kompatibilnost.

Proizvode Xypex uvozi i distibuira kompanija Magna Coop Waterproofing.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


MORAVACEM-300X250-BANNER
LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;