INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Održana Knauf Akademija 2023

11.12.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Ovogodišnja Knauf Akademija, jedanaesta po redu, održana je u Beogradu, u hotelu Hyatt. Tradicionalno, organizatori su bile kompanije iz Knauf grupacije - Knauf, Knauf Insulation i Knauf Ceiling Solutions.

Panel pod nazivom

Panel pod nazivom "Nova realnost" (Foto: Knauf Zemun)

Pod sloganom "Nova realnost i progresivnost" konferencija je bila podeljena u dva panela. Prvi panel pod nazivom "Nova realnost" pokrenuo je važnu temu - kako aktuelni zahtevi investitora i korisnika hotela utiču na proces projektovanja.

Panelisti su bile eminentne arhitekte Jugoslav Janjić (D.A. dizajnarhitektura), Đorđe Bajilo (DBA), kao i Ivan Ćurčić i Igor Vučelić (Artecon), dok je moderator bio arhitekta Goran Stojiljković. Panelisti su diskutovali na temu zvučne zaštite u hotelima, energetske efikasnosti, oblikovanja fasada, kao i odgovornosti projektanta u celom procesu. Razgovarajući o referentnim objektima na kojima su radili, panelisti su podelili iskustvo sa specifičnim zahtevima sa kojima su se susretali i rešenjima koja su primenili.

Panel pod nazivom

Panel pod nazivom "Progresivnost" (Foto: Knauf Zemun)

Na drugom panelu, pod nazivom "Progresivnost", učesnici su takođe bile eminentne arhitekte Branko Nikolić (Studio Antipod) i Mladen Vulević (A3 architects), kao i profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu dr Goran Vučković. Odgovarajući na pitanja moderatora Danke Nikolić panelisti su obradili temu objekata u IT sektoru, specifičnih zahteva ciljne grupe koja u njima boravi kao i izazova sa kojima su se suočavali prilikom projektovanja ovakvih objekata.

Knauf se zahvaljuje svim panelistima, gostima iz Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije, kao i kolegama koje su uveličale ovu konferenciju i izražava nadu da će se susret dogoditi i sledeće godine, sa novim i zanimljivim temama iz oblasti građevinarstva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;