Koje prozore odabrati za vikendicu?

24.05.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U vikendici povremeno boravimo, pa treba da se potrudimo da nam u njoj bude prijatno i da nema mnogo posla oko održavanja. Najboljie i najpraktičnije je ugraditi kvalitetne PVC prozore i vrata.

Veka

Foto: VEKA

S vremena na vreme potrebni su neki radovi i popravke, što u vezi krova, oluka, fasade, poda, travana ili pak nameštaja i unutrašnjih stvari koje lako propadaju ako se u kuću uvuku vlaga i buđ.

Neke stvari ipak mogu da se izbegnu kad su popravke i održavanje u pitanju, kao što je na primer farbanje i održavanje drvenarije i stolarije koja brzo propada. Zato je najjednostavnije rešenje PVC stolarija, koja pruža odličnu termoizolaciju i bezbednost vikendici, nevezano za to da li je ona zavučena negde u prirodi, izolovana ili se nalazi u naseljenom mestu, bez obzira na nadmorsku visinu i klimatske uslove oko nje.

Ugradnja nove PVC stolarije je važna iz više razloga:

  • bolja termoizolacija - vikendica se zimi lakše zagreva, a leti čak nema potrebe za klima uređajem;
  • ekonomičnost - manja potrošnja ogreva (drva, uglja, struje);
  • bolja hidroizolacija - voda je najveći neprijatelj, ukoliko prodre u objekat, strada ne samo stolarija, nego i zidovi, pod, nameštaj i pokućstvo;
  • lako održavanje PVC stolarije - što je takođe važno za objekte u kojima se ne živi stalno;
  • dug vek trajanja - bez obzira na razne vremenske izazove i nadmorsku visinu, PVC stolarija će vas služiti godinama.

Ako vaša vikendica uz dobre PVC prozore ima i dobru izolaciju zidova i krova, onda će se u njoj još duže zadržavati toplota zimi, odnosno leti će se prostor teže zagrevati, pa klima uređaji možda neće biti neophodni.

Pri izboru stolarije, bilo bi dobro da se konsultujete sa stručnjacima koji bi sistem profila najviše odgovarao za prozore i vrata na vašoj vikendici u odnosu na njen položaj i okruženje, na vrstu grejanja, kao i na vaše želje i mogućnosti.

Standardni okretno-nagibni prozori VEKA sistema profila SOFTLINE 82, SOFTLINE 76 ili SOFTLINE 70, pružaju najbolje karakteristike. Na tržištu postoje i klizni prozori visokih performansi dizajnirani, na primer, za velike otvore koji vode do tremova ili terasa, kao što su sistemi VEKAMOTION 82 i VEKAMOTION 82 MAX.

Prozori sa visokoenergetski efikasnim VEKA profilima su veoma otporni i praktični i nude veliki broj rešenja.

Kada na vikendici menjate prozore i vrata, poželjno je da istovremeno poručite i komarnike, jer u prirodi uvek ima više insekata nego u gradu. Roletne su takođe veoma važne i to iz više razloga. Ukoliko neko želi duže da spava, one će sprečiti prodor sunčeve svetlosti. Leti će zadržati hladovinu u kući, a zimi će sprečiti prodor hladnoće, tako da one praktično stvaraju dodatni izolacioni sloj na vašoj stolariji.

Pored toga, spuštene roletne će zaštititi kuću od vremenskih neprilika, kao i od provala. Sistem VEKAVARIANT 2.0 ispunjava sve zahteve moderne kutije za roletne.

VEKA PVC stolarija je veoma kvalitetna i pogodna za vikendicu zahvaljujući svojim odličnim karakteristikama: visokoj energetskoj efikasnosti, profilima RAL klase A kvaliteta i njihovoj višekomornoj konstrukciji, zaptivkama, čeličnom ojačanju, toplotnoj i zvučnoj izolaciji, termoizolacionom staklu, okovu, visokom stepenu sigurnosti, dugotrajnosti, širokoj paleti boja i dezena i lakom korišćenju i održavanju.

Adekvatna ugradnja PVC stolarije je neophodna kako bi prozori i vrata savršeno funkcionisali i pružali svoj pun potencijal dugi niz godina.

Informišite se na vreme i donesite pravu odluku prilikom investiranja u novu stolariju za vašu vikendicu. Partnerska mreža kompanije VEKA u Srbiji je velika, profesionalna i efikasna.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;