INFONET-468X60-BANNER

Unesite novu energiju u vaš dom

07.05.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Promene su poželjne i dobro dođu kao izvor dobrog raspoloženja i pozitivne energije. Učinite to u vašem domu, unesite neki novitet ili izmenu u enterijeru, na zidovima, nameštaju, podu, rasveti.

Opremanje doma

Ilustracija (Foto: Pexels)

I sama pomisao na promenu donosi uzbuđenje, a uvek ima nešto novo - za novi lep osećaj prijatnosti i opuštajuće atmosfere u vašem domu.

Ideja ima raznih: osvežite zidove novom bojom, stavite tapete na zid, okačite novu sliku, promenite raspored nameštaja, dodajte par jastučića i prekrivač na kauč, zamenite tepih, postavite par biljaka u uglove, poigrajte se rasvetom i dodajte stonu ili podnu lampu kako biste stvorili različite ambijente u delovima prostorije…

Možda će samo jedno veliko ogledalo razmaći zidove, raširiti pogled i uneti više svetlosti u vaša razmišljanja, planove i očekivanja.

Tapete za zid i novu dimenziju prostora

Postavljanje tapeta na zid je pravi način da transformišete izgled enterijera i dodatu novu dimenziju prostoru. Njihove boje, dezeni i teksture mogu stvoriti iluziju željenog pejzaža, prirodnog okruženja, veće prostornosti, zatim geometrijskih oblika, apstraktnih konstrukcija, tkanja finih linija i šara, a trodimenzionalni efekti na njima potpuno menjaju arhitekturu prostorije.

Sa tapetama možete plafon pretvoriti u peti zid, postaviti motiv koji vas inspiriše i uživati u novom nebu iznad vas. Možete postaviti tapete samo na jednom zidu ili na delu zida. U kontrastu sa ostalom površinom zida čini se da ste dobili još jednu prostoriju ili da pogled odlazi kroz prozor na pejzaž koji vam nedostaje…

Motivi na tapetama

Izbor tapeta za zid je takoreći neograničen, tako da možete pustite mašti na volju i izabrati motiv koji vas opušta, motiviše, čini ambijent prijatnijim, da uživate bilo sami ili u krugu porodice i prijatelja.

U ponudi na domaćem tržištu su i visokokvalitetne uvozne tapete za zid sa motivima koje su radili najpoznatiji italijanski modni brendovi kao što su Roberto Cavalli, Gianfranco Ferre, Blumarine i Dolce&Gabbana.

Na njima je širok spektar prelepih dezena sa živopisnim detaljima, zlatnim i srebrnim nitima, teksturama inspirisanim prirodom, divljim životinjama i cvetnim motivima. Na drugima su motivi inspirisani arhitekturom i geometrijskim oblicima. Zatim tapete koje karakterišu nežni pastelni tonovi, detalji čipke i svile ili dezeni koji oživljavaju prostor, evociraju priču o ljubavi, gostoprimstvu, posvećenost lepoti i umetnosti življenja.

Opremanje doma

Ilustracija (Foto: Pexels)

Materijali za tapete

Tapete za zid se izrađuju od više vrsta materijala - papira, vinila, tekstila, prirodnih materijala poput trske i bambusa, tankih metalnih listova ili folija.

Preovlađuju papirne tapete izrađene od veoma kvalitetnog papira. Mogu biti izrađene i od kombinacije papira i vlakana, a u luksuznijoj varijanti i sa zlatnim, srebrnim i bisernim nitima.

Vinilne tapete za zid se preporučuju zbog svoje izdržljivosti i otpornosti na vlagu. Izrađene su od papira prekrivenog slojem vinila, što ih čini vodootpornim i lakim za čišćenje.

LED rasveta - ušteda i uživanje

Ako hoćete promenu enterijera onda je LED rasveta efektan način da unesete zaista novu, kvalitetniju svetlost u vaš dom. Ujedno da povećate energetsku efikasnost time što ćete klasične sijalice zameniti LED rasvetom koja se s razlogom smatra svetlom budućnosti.

Efekat uštede električne energije odraziće se i na smanjenje iznosa na računima za plaćanje jer LED sijalice troše i do 10 puta manje električne energije i imaju znatno duži vek trajanja.

Iako se sve više govori o primeni novih tehnologija, one ipak nisu potisnule tradicionalnu rasvetu. Lusteri i lampe, sa inoviranim novim dizajnom koji oponaša stare oblike, ostaju ukras doma.

Nova svetlost za bolje raspoloženje

Psihološki gledano, svetlo ima moćan uticaj na naše raspoloženje, produktivnost, emocije i opšte blagostanje. Najbolji primer je Sunčeva svetlost - izvor života na planeti.

Rasveta tokom poslednjih decenija doživljava značajne tehnološke inovacije, a posebno je LED rasveta unela pravu revoluciju u ovu oblast industrije.

Opremanje doma

Ilustracija (Foto: Pexels)

Da biste videli sa koliko raznih ideja i rešenja možete osmisliti osvetljenje enterijera ili eksterijera najbolje je da posetite Mobiliart - internet prodavnicu i salone LED, tehničke i dekorativne rasvete i doživećete pravo bogatstvo svih vrsta rasvete.

U salonima postoji širok izbor lustera, podnih, zidnih i stonih lampi, dečije rasvete, široka paleta LED rasvete - sijalice, LED trake, unutrašnja i spoljna LED rasveta za vaš dom i LED paneli za poslovne prostore.

Efekti LED rasvete

LED rasvetom možete značajno promeniti ambijent u vašem domu. LED sijalice daju različite boje i temperature svetlosti, od tople bele do hladne plave. Ovo omogućava da prilagodite nivo osvetljenja u svakoj prostoriji prema vašim potrebama i raspoloženju i stvorite različite atmosfere.

LED trake i reflektori mogu stvoriti različite efekte, kao što je naglašavanje svetla na slici na zidu ili nekom dekorativnom detalju. Svetiljke možete kombinovati kao viseće, ugradne ili zidne, za razne prostorije ili delove iste prostorije i na taj način promeniti atmosferu u vašem domu.

Prednost je što se LED tehnologija može daljinski kontrolisati preko interneta i aplikacija na pametnim telefonima i tako podešavati osvetljenje i koristiti senzori za automatsko uključivanje i gašenje svetla.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;