Knauf na REBEC-u predstavlja projekat pasivne kuće u Strumici (Passivhaus)

21.06.2010.

Knauf Insulation, svetski proizvođač izolacionih materijala, učestvuje na III međunarodnom sajmu o nekretninama REBEC, koji se održava od 21. do 23. juna u hotelu Continental u Beogradu. Ovo je izuzetna prilika da se specijalizovana publika i svi zainteresovani upoznaju sa najnovijim trendovima vezanim za održivost i energetsku efikasnost.

Kao kompanija koja poštuje zakone energetske efikasnosti i konstantno ulaže u  usavršavanje svojih proizvoda, Knauf Insulation će na ovoj prestižnoj manifestaciji predstaviti ekspertima iz oblasti nekretnina i svojim korisnicima, već uveliko poznate ali i nove, inovativne proizvode iz domena unutrašnje, spoljašnje, krovne i fasadne izolacije.

Najznačajniji projekat sa kojim će, Knauf Insulation zajedno sa makedonskom firmom Ekspro, nastupiti na predstojećom REBEC-u jeste poslovni objekat  «Pasivna kuća» koja se gradi u Strumici. Ovaj objekat ne troši energiju iz postojećeg sistema, već sam podmiruje svoje potrebe na polju zagrevanja i hlađenja.

Pasivna kuća  predstavlja koncept usmeren na to da se postigne najviši termički komfor uz najmanje troškove. Za potrošnju energije za grejanje objekta korisne površine od 500m2, godišnje se utroši 150 kWh/m2, dok je za zagrevanje pasivne kuće iste površine u istom periodu potrebno 10 puta manje energije, svega 15 kWh/m2.

Kada je reč o hlađenju, pasivna kuća troši 6 puta manje energije od prosečne. Izraženo u novcu, to znači da se u periodu od 5 godina za potrošnju energije za zagrevanje I hlađenje ovakvog objekta može uštedeti čak 44.400evra.

Pasivni objekti predstavljaju revolucionarni projekat budućnosti koji zavređuje pažnju javnosti te se nadamo da ćete posetiti štand Knauf Insulation-a na REBEC-u i detaljnije se informisati o korišćenju termoizolacije u svrhu energetske efikasnosti, održivog razvoja a time I kvalitetnijeg života sutra.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...
Rajko 05.02.2021.
Haos u mirnom stambenom elitnom delu opšti...