KNAUF INSULATION
KNAUF INSULATION
11080 BEOGRAD-ZEMUN, SRB
BATAJNIČKI DRUM 16 B

011 3310 800
011 3310 801
TAMARA MARŠIĆEVIĆ

KNAUF INSULATION

Sa više od 40 godina iskustva u industriji izolacionih materijala, Knauf Insulation je jedno od najuglednijih imena u svetu izolacije sa tendencijom najbržeg rasta.

Izlazi u susret sve većoj potrebi za energetskom efikasnošću i održivošću u novim i postojećim stambenim zgradama, komercijalnim, javnim i industrijskim objektima.

Sa preko 5,500 zaposlenih Knauf Insulation je prisutan u više od 40 zemalja sveta, dok se njegovih 27 fabrika nalazi u 15 zemalja.

Knauf Insulation je deo Knauf grupe, korporacije globalnih razmera, sa preko 35,000 zaposlenih širom sveta i više od 250 fabrika, smeštenih u preko 80 zemalja.

U Srbiju je Knauf Insulation došao 2005. godine kada je kupio fabriku kamene mineralne vune u Surdulici, bivši Vunizol. Danas zapošljava 140 ljudi i proizvodi preko 40,000 tona kamene mineralne vune godišnje, koju distribuira na tržišta Srbije i još desetak zemalja u okruženju.

Knauf Insulation nudi sistemska rešenja za:

  • Toplotnu izolaciju.
  • Zvučnu izolaciju.
  • Zaštitu od požara.

Proizvodi od kamene i staklene mineralne vune se mogu primeniti u svim delovima konstrukcije (kosi i ravni krovovi, kontaktne i ventilisane fasade i sendvič zidovi, pregradni zidovi, podovi u međuspratnim konstrukcijama i na tlu), i svim tipovima zgrada, a dostupno je i niz aksesoara i alata koji upotpunjuju ova izolaciona rešenja (folije, membrane i trake za zaptivanje potkrovlja i ventilisanih fasada, tiplovi za kontaktnu i ventilisanu fasadu, alati za ugradnju lamela za podzemne garaže i sl.).

Knauf Insulation kamena i staklena mineralna vuna su jedinstvene na tržištu jer su proizvedene u revolucionarnoj ECOSE tehnologiji – što znači da sadrže vezivo na bio-bazi, što doprinosi održivosti proizvoda i objekata u koje su ugrađeni.

I kamena i staklena vuna su proizvodi mineralnog porekla – potpuno bezbedni za upotrebu, paropropusni, hemijski neutralni, dimenziono stabilni i mogu se reciklirati.

KATEGORIJE