INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Roca pruža "Mediteranske perspektive" na međunarodnoj izložbi Salone del Mobile

18.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Redefinišući granice dizajna kupatila, Roca predstavlja svoje vrhunske tehnologije i inspirativne kolekcije na prestižnom Salone del Mobile sa jedinstvenim štandom koji je dizajnirala arhitektonska firma Mesura sa sedištem u Barseloni.

Roca je lider u proizvodnji sanitarija

Roca je lider u proizvodnji sanitarija (Foto: Roca)

Rocino prisustvo na međunarodnoj izložbi kupatila na Salone del Mobile naglašava posvećenost kompanije izvrsnosti u dizajnu i inovacijama. Sa istorijom impresivnih izlaganja na Fuorisaloneu u Milanu, ovaj debi na Salone del Mobile dodatno učvršćuje Rocinu poziciju kao vodećeg proizvođača u industriji.

"Predstavljanje našeg brenda i proizvoda na najvažnijem svetskom dizajnerskom događaju naglašava našu posvećenost postavljanju industrijskih standarda i saradnji sa dizajnerskim profesionalcima na globalnom nivou", kaže Mark Viardot, direktor marketinga i dizajna Roca grupe.

Neuporediva pozornica za predstavljanje najboljeg u nameštaju, dizajnu enterijera i inovacijama, Salone del Mobile omogućava Roci da prikaže svoje najnovije inovacije, pokaže svoje vrednosti i poveže se sa raznolikom publikom.

"Mediteranske perspektive"

Nadahnute Mediteranom i arhitektonskim nasleđem Barselone, "Mediteranske perspektive" odražavaju suštinu mediteranskog života i oslikavaju Rocine ključne vrednosti. Dizajniran od strane arhitektonskog studija Mesura sa sedištem u Barseloni, izložbeni prostor ima geometrijski dizajn koji odjekuje i spolja i iznutra.

Spoljašnjost štanda je obeležena složenim geometrijskim šarama koji podsećaju na kultnu arhitekturu koja se nalazi širom mediteranskog regiona. Unutra, ove geometrije su oživljene, pretvarajući prostor u višedimenzionalno okruženje koje integriše različite Rocine kolekcije. Svaka definisana oblast je posvećena izlaganju određene kolekcije, sa jedinstvenom atmosferom i nijansiranim osvetljenjem koje naglašava specifične karakteristike svakog proizvoda.

Tekstilni mrežasti plafon, simbol harmonije i kohezije, dodatno poboljšava prostorni doživljaj i ujedinjuje različite oblasti. Ovaj element omogućava svakom proizvodu i kolekciji da se istaknu na svoj način, istovremeno stvarajući vizuelno upečatljivo i impresivno iskustvo za posetioce.

Održivost je kamen temeljac Rocine filozofije, a ova posvećenost se ogleda u izboru materijala za izložbeni prostor, što je važan aspekt procesa dizajna. Kako bi se smanjio uticaj ove privremene strukture na životnu sredinu, materijali sa prethodnih događaja i izložbi su ponovo korišćeni, a biće korišćeni i ubuduće. Ova promišljena integracija poboljšava ukupnu estetsku privlačnost i pokazuje da održivi dizajn može biti i vizuelno upečatljiv i ekološki odgovoran.

Roca teži izvrsnosti u dizajnu i inovacijama

Roca teži izvrsnosti u dizajnu i inovacijama (Foto: Roca)

Izložene kolekcije

U hrabrom koraku ka izvrsnosti dizajna, Roca predstavlja pažljivo odabranu paletu kolekcija i proizvoda prilagođenih potrebama i životnom stilu današnjih potrošača. Ne samo da postavljaju nove standarde u estetici i funkcionalnosti kupatila, već prihvataju i održivost i najnovija tehnološka dostignuća kako bi pružili najbolje iskustvo kupatila.

U srcu Rocine prezentacije je poznata kolekcija slavina Nu, Studia Inma Bermudez. Na istaknutom mestu unutar paviljona, Nu odmah privlači pažnju posetilaca svojim živopisnim i razigranim dizajnom.

Uz Nu, Roca predstavlja redizajniranu verziju Targa kolekcije slavina. Sa svojom moćnom siluetom i odvažnim arhitektonskim linijama, potpuno nova Targa ima čistu i minimalističku estetiku.

Kolekcija Tura, koju je dizajnirao Andreu Carulla, predstavljena je u prostoru definisanom skulpturalnim krovom, keramičkim pločicama i zemljanim teksturama, kao i igrom svetlosti i senke, čime se prikazuje duboko ukorenjena veza kolekcije sa arhitekturom Barselone 20. veka.

Odražavajući Rocin inovativni duh, Avant je vrhunska WC šolja sa integrisanim vodokotlićem koja menja način na koji razmišljamo o dizajnu i funkcionalnosti kupatila. Dizajnirana u saradnji sa SIAMP-om, Avant oslobađa dragoceni prostor i ne zahteva električnu energiju.

Na suprotnom kraju izložbenog prostora, In-Wash® asortiman pametnih WC šolja predstavljen je kao industrijsko remek-delo, naglašavajući Roino liderstvo u besprekornoj integraciji inovativnih tehnologija u rešenja za kupatila.

Roca asortiman pametnih WC šolja nudi niz opcija koje odgovaraju različitim preferencijama i budžetima, od vrhunski pametne WC šolje do Multiclean® M-serije, koja transformiše običnu WC šolju kako bi u više domova unela novo iskustvo udobnosti i higijene.

Posetioci takođe mogu ponovo da otkriju Onu, Rocinu kolekciju visokih performansi inspirisanu mirnom lepotom mediteranskih pejzaža. Sa čistim, minimalističkim linijama koje dočaravaju toplinu i spokoj prirode, Ona je napravljena s poštovanjem prema prirodnim materijalima i transverzalnim pristupom održivosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;