INFONET-468X60-BANNER

Roca pruža "Mediteranske perspektive" na međunarodnoj izložbi Salone del Mobile

18.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Redefinišući granice dizajna kupatila, Roca predstavlja svoje vrhunske tehnologije i inspirativne kolekcije na prestižnom Salone del Mobile sa jedinstvenim štandom koji je dizajnirala arhitektonska firma Mesura sa sedištem u Barseloni.

Roca je lider u proizvodnji sanitarija

Roca je lider u proizvodnji sanitarija (Foto: Roca)

Rocino prisustvo na međunarodnoj izložbi kupatila na Salone del Mobile naglašava posvećenost kompanije izvrsnosti u dizajnu i inovacijama. Sa istorijom impresivnih izlaganja na Fuorisaloneu u Milanu, ovaj debi na Salone del Mobile dodatno učvršćuje Rocinu poziciju kao vodećeg proizvođača u industriji.

"Predstavljanje našeg brenda i proizvoda na najvažnijem svetskom dizajnerskom događaju naglašava našu posvećenost postavljanju industrijskih standarda i saradnji sa dizajnerskim profesionalcima na globalnom nivou", kaže Mark Viardot, direktor marketinga i dizajna Roca grupe.

Neuporediva pozornica za predstavljanje najboljeg u nameštaju, dizajnu enterijera i inovacijama, Salone del Mobile omogućava Roci da prikaže svoje najnovije inovacije, pokaže svoje vrednosti i poveže se sa raznolikom publikom.

"Mediteranske perspektive"

Nadahnute Mediteranom i arhitektonskim nasleđem Barselone, "Mediteranske perspektive" odražavaju suštinu mediteranskog života i oslikavaju Rocine ključne vrednosti. Dizajniran od strane arhitektonskog studija Mesura sa sedištem u Barseloni, izložbeni prostor ima geometrijski dizajn koji odjekuje i spolja i iznutra.

Spoljašnjost štanda je obeležena složenim geometrijskim šarama koji podsećaju na kultnu arhitekturu koja se nalazi širom mediteranskog regiona. Unutra, ove geometrije su oživljene, pretvarajući prostor u višedimenzionalno okruženje koje integriše različite Rocine kolekcije. Svaka definisana oblast je posvećena izlaganju određene kolekcije, sa jedinstvenom atmosferom i nijansiranim osvetljenjem koje naglašava specifične karakteristike svakog proizvoda.

Tekstilni mrežasti plafon, simbol harmonije i kohezije, dodatno poboljšava prostorni doživljaj i ujedinjuje različite oblasti. Ovaj element omogućava svakom proizvodu i kolekciji da se istaknu na svoj način, istovremeno stvarajući vizuelno upečatljivo i impresivno iskustvo za posetioce.

Održivost je kamen temeljac Rocine filozofije, a ova posvećenost se ogleda u izboru materijala za izložbeni prostor, što je važan aspekt procesa dizajna. Kako bi se smanjio uticaj ove privremene strukture na životnu sredinu, materijali sa prethodnih događaja i izložbi su ponovo korišćeni, a biće korišćeni i ubuduće. Ova promišljena integracija poboljšava ukupnu estetsku privlačnost i pokazuje da održivi dizajn može biti i vizuelno upečatljiv i ekološki odgovoran.

Roca teži izvrsnosti u dizajnu i inovacijama

Roca teži izvrsnosti u dizajnu i inovacijama (Foto: Roca)

Izložene kolekcije

U hrabrom koraku ka izvrsnosti dizajna, Roca predstavlja pažljivo odabranu paletu kolekcija i proizvoda prilagođenih potrebama i životnom stilu današnjih potrošača. Ne samo da postavljaju nove standarde u estetici i funkcionalnosti kupatila, već prihvataju i održivost i najnovija tehnološka dostignuća kako bi pružili najbolje iskustvo kupatila.

U srcu Rocine prezentacije je poznata kolekcija slavina Nu, Studia Inma Bermudez. Na istaknutom mestu unutar paviljona, Nu odmah privlači pažnju posetilaca svojim živopisnim i razigranim dizajnom.

Uz Nu, Roca predstavlja redizajniranu verziju Targa kolekcije slavina. Sa svojom moćnom siluetom i odvažnim arhitektonskim linijama, potpuno nova Targa ima čistu i minimalističku estetiku.

Kolekcija Tura, koju je dizajnirao Andreu Carulla, predstavljena je u prostoru definisanom skulpturalnim krovom, keramičkim pločicama i zemljanim teksturama, kao i igrom svetlosti i senke, čime se prikazuje duboko ukorenjena veza kolekcije sa arhitekturom Barselone 20. veka.

Odražavajući Rocin inovativni duh, Avant je vrhunska WC šolja sa integrisanim vodokotlićem koja menja način na koji razmišljamo o dizajnu i funkcionalnosti kupatila. Dizajnirana u saradnji sa SIAMP-om, Avant oslobađa dragoceni prostor i ne zahteva električnu energiju.

Na suprotnom kraju izložbenog prostora, In-Wash® asortiman pametnih WC šolja predstavljen je kao industrijsko remek-delo, naglašavajući Roino liderstvo u besprekornoj integraciji inovativnih tehnologija u rešenja za kupatila.

Roca asortiman pametnih WC šolja nudi niz opcija koje odgovaraju različitim preferencijama i budžetima, od vrhunski pametne WC šolje do Multiclean® M-serije, koja transformiše običnu WC šolju kako bi u više domova unela novo iskustvo udobnosti i higijene.

Posetioci takođe mogu ponovo da otkriju Onu, Rocinu kolekciju visokih performansi inspirisanu mirnom lepotom mediteranskih pejzaža. Sa čistim, minimalističkim linijama koje dočaravaju toplinu i spokoj prirode, Ona je napravljena s poštovanjem prema prirodnim materijalima i transverzalnim pristupom održivosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;