INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u lepši, sigurniji i održiviji svet

27.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija REHAU i ove godine je nastupila na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nirnbergu, u Nemačkoj, na kojem je predstavila najnovije inovacije i ugostila više od 400 partnera i kupaca iz celog regiona. Pod sloganom "All in One Partner", REHAU je predstavio unapređenja svog širokog portfolija, koja donose konkretna rešenja, merljivu dodatnu vrednost i održivost za sve partnere.

Prozorska divizija ove nemačke kompanije, čija centrala u Srbiji vodi poslovanje u 11 zemalja regiona, na tržište je, između ostalog, prikazala prozore budućnosti, koji su potpuno održivi i tokom čije proizvodnje se ispušta čak 90 odsto manje CO2!

Brojne inovacije premijerno predstavljene na ovom sajmu, pokazale su kako REHAU divizija prozorskih rešenja, u oblastima istraživanja i razvoja, prodaje, proizvodnje, usluga i marketinga, razvija i podstiče efikasnost, unapređuje dizajn i još važnije - poboljšava održivost. Bez obzira na to da li su u pitanju profilna rešenja, sistemski dodaci, digitalne usluge ili pametni proizvodi, sve to nastaje iz intenzivnog i direktnog dijaloga sa tržištem, partnerima i industrijom, sa kojima grade uspešniju i lepšu budućnosti stanovanja.

Rehau

Foto: REHAU

"Zajedno sa našim partnerima, saradnicima i kupcima, pronalazimo i koristimo prilike i na taj način obezbeđujemo dugoročni uspeh svih nas. Zajedno, inspirišemo kupce i partnere i danas i sutra REHAU sistemima, rešenjima, proizvodima i uslugama. Kao značajan partner industrije u kojoj poslujemo, pružamo konkretne odgovore na globalne megatrendove i nudimo efikasna rešenja za izazove poput nedostatka radne snage, smislenih inovacija, reciklaže i cirkularne ekonomije. Simbiozu svega ovoga prikazali smo na našem impresivnom štandu, koji je, nakon događaja "World od Windows" 2022. i ARTEVO lansiranja 2023, sledeći inovativni centar komunikacije za konkurentna i trendseterska rešenja za naše partnere, jer smo mi All in One Partner", rekao je Nikola Ivošević, generalni direktor kompanije REHAU Srbija i izvršni direktor divizije prozorskih rešenja za jugoistočnu Evropu.

RAU-INFINIO: Staklena vlakna koja menjaju pravila igre

Za prozorske stručnjake sa vizijom, ključni faktor uspeha je kompanija čije poslovanje se brine o celom lancu vrednosti, jer se na taj način postižu stabilnost i sigurnost. Zato se REHAU holistički pristup bazira na inovativnoj snazi i svestranosti, a najbolji primer toga je nova tehnologija za proizvodnju prozorskih profila od dugih vlakana RAU-INFINIO.

Rehau

Foto: REHAU

Korišćenjem dugih staklenih vlakana u termoplastičnoj matrici, stručnjaci iz REHAU divizije prozorskih rešenja ostvarili su profile izuzetnih mehaničkih svojstava. Novi materijal otvara i potpuno nove mogućnosti za prozorske sisteme i rešenja, a RAU-INFINIO donosi poboljšanja u pogledu još većih dimenzija prozora, stabilnosti, izolacije, mogućnosti primene, obrade, dizajna, sigurnosti i održivosti.

ARTEVO TERRA: Bio inovacija za lepše sutra

REHAU divizija prozorskih rešenja među prvima u svetu upotrebila je i prilagodila biopolimer za izradu prozora, kao još jedan u nizu održivih materijala, što će doprineti potpuno zatvorenoj cirkularnoj ekonomiji.

Rehau

Foto: REHAU

ARTEVO TERRA je strateški podvig i iskorak u odnosu na konkurenciju za 2024, a baziran je na prozorskom sistemu ARTEVO, koji je predstavljen prošle godine. REHAU inženjeri i stručnjaci ovim prozorskim sistemom iniciraju masovnije korišćenje bio PVC-a kao jedinstvenog i održivog materijala u industriji prozora. Sa bio PVC-om, ARTEVO TERRA štedi do 90 odsto emisije CO2 u poređenju sa korišćenjem uobičajenog PVC-a i gotovo u potpunosti je napravljen od recikliranih materijala, pa je dizajniran tako da bude održiv tokom celog svog radnog veka.

Još neke od izuzetnih ARTEVO TERRA karakteristika su vrhunska termoizolacija i činjenica da mu čelično ojačanje nije potrebno do visine okvira od čak 2,4 metra.

SLINOVA X: Novi standard prozora za profesionalnu upotrebu

Jedinstven dizajn, efikasna proizvodnja i instalacija uklopljeni u koncept održive budućnosti - to je SLINOVA X - inovativno klizno rešenje bazirano na visokotehnološkom materijalu RAU-FIPRO X. Zahvaljujući posebnim svojstvima RAU-FIPRO X, SLINOVA X nudi najtanji centralni deo ikada u PVC-baziranom kliznom sistemu. Ovakav pristup dizajnu otvara nove dimenzije profesionalne upotrebe i inspiriše arhitekte i vlasnike zgrada da maštu pretoče u stvarnost. Takođe, SLINOVA X deli platformu okvira sa SLINOVA, drugom varijantom platforme za horizontalne klizne sisteme. Ovo nudi još dve prednosti: značajno pojednostavljuje logistiku i proizvodnju zahvaljujući korišćenju identičnih delova.

Rehau

Foto: REHAU

SLINOVA X donosi fleksibilan dizajn profila, sistem je izrađen do 69 odsto od recikliranih materijala, prilagođen upotrebi u gotovo svim zemljama sveta zahvaljujući prilagodljivim karakteristikama prostoriji u koju će se ugrađivati, a centralni deo je širok samo 32 milimetra!

Rehau

Foto: REHAU

Kompanija REHAU je na Fensterbau Frontale 2024 sajmu u Nirnbergu predstavila i niz novih rešenja u okviru platformi REHAU Connect, REHAU Window.ID i REHAU sistema za planiranje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;