Crnotravci pokušavaju da uđu na rusko tržište

14.02.2012. | E-kapija

Da nije bilo programa Vlade Srbije za pomoć građevinskoj industriji, visokogradnja u Srbiji ne bi ni postojala, rekao je Boban Banković, generalni direktor preduzeća "Banković" kome je nedavno Klub privrednih novinara dodelio priznanje za upošljavanje građevinske oparative.

Slika - Boban Banković, prvi s desna

Za više od 20 godina poslovanja, ova kompanija iz Crne Trave izgradila je veliki broj objekata i za državne ali i privatne investitore. Trenutno, izvode radove u naselju "Stepa Stepanović" čija je vrednost oko 15 miliona evra i na Domu zdravlja u Surčinu u vrednosti 1,2 miliona evra.

Resursi kompanije angožovani su i na izgradnji rezidencijalnog objekta u Vršcu, dečjeg vrtića "Dečja radost" u Vranju, vrtića u Kruševcu i Zaječaru, kao i fiskulturne sale Konjuh.

Boban Banković kaže da je za njih 2011. bila toliko uspešna koliko je mogla biti u uslovima opšte krize.

- Profit je osnovna stvar u biznisu. A kada dođu ova krizna vremena, ne razmišljamo više toliko o profitu koliko o preživljavanju.

Banković dodaje da ne vidi jasne naznake oporavka građevinske industrije, ali i da bi to preduzeće, ukoliko pregovori budu završeni dobro, uskoro moglo da bude angažovano u Rusiji.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...