INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Unipromet: Lider u opremanju auto-puteva

23.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Poslednjih godina Srbija je doživela značajan napredak u razvoju saobraćajne infrastrukture. Kao regionalni lider u proizvodnji i ugradnji zaštitne opreme za puteve, kompanija "Unipromet" je imala važnu ulogu u realizaciji nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u zemlji i inostranstvu.

Auto-put Ruma-Šabac

Auto-put Ruma-Šabac (Foto: Unipromet)

Sa završetkom izgradnje Obilaznice oko Beograda, deonice auto-puta Niš-Merdare i auto-puta Ruma-Šabac, kompanija je demonstrirala svoju sposobnost da doprinese povećanju bezbednosti i efikasnosti na srpskim putevima.

Obilaznica oko Beograda

Otvaranjem deonice od tunela "Straževica" do Bubanj Potoka koje je realizovano 28. juna 2023. godine, višedecenijske aktivnosti na kapitalnom projektu Obilaznica oko Beograda, na kome su radovi započeti 1990. godine, privedeni su kraju.

Obilaznica oko Beograda

Paneli za zaštitu od buke, Obilaznica oko Beograda (Foto: Unipromet)

Rasterećenje gradskih saobraćajnica drastično skraćuje vreme putovanja kroz tranzitne tokove i znatno utiče na smanjenje aerozagađenja, zagađenja bukom i preventivno deluje na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda.

Ugradnja oko 42km čelične zaštitne ograde, 4km pešačke ograde, 3km žičane ograde, kao i postavljanje 2.400m2 panela za zaštitu od buke koje je izvodila kompanija "Unipromet" u velikoj meri doprinosi većoj bezbednosti na novootvorenoj deonici.

Auto-put Niš-Merdare

Deonica auto-puta Niš-Merdare, petlja Merošina-Merošina 1, zvanično je otvorena 26. jula 2023. godine. Na celokupnom auto-putu, dugom skoro 77km, planirana je izgradnja 85 mostova i 18km tunela. Zapravo, to je deo budućeg auto-puta Niš-Priština-Drač koji će povezati Srbiju sa najvećom lukom u Albaniji.

Deonica auto-puta Niš-Merdare

Deonica auto-puta Niš-Merdare (Foto: Unipromet)

Cilj ovog projekta je bolje regionalno povezivanje, uštede u vremenu putovanja i, što je najbitnije, povećanje bezbednosti saobraćaja. Kompanija "Unipromet", kao jedan od izvođača radova, aktivno je učestvovala u realizaciji ovog projekta ugradnjom 12km čelične zaštitne ograde, 11km žičane ograde i 670m pešačke ograde.

Severna Makedonija

Unipromet nastavlja sa projektima i u regionu. U 2023. je kompletirana izgradnja zidova za zaštitu od buke na deonicima Koridora 8 (auto-put Skoplje-Tetovo, deonice Saraj, Arnakija i Laskarci) i koridora 10 (auto-put Skoplje-Kumanovo, deonice Kumanovo i Dolno Konjare) u Severnoj Makedoniji.

Deonica auto-puta Skoplje – Tetovo

Deonica auto-puta Skoplje-Tetovo (Foto: Unipromet)

Isporučeno je preko 4.500m2 aluminijumskih i transparentnih panela. Ovim projektom kompanija Unipromet učestvuje u smanjenju zagađenja bukom i van granica naše zemlje.

Auto-put Ruma-Šabac

Dugoočekivani auto-put Ruma-Šabac je zvanično otvoren za saobraćaj 14. oktobra 2023. Deonica auto-puta u dužini od 21km, deo je projekta Fruškogorski koridor koji je od izuzetnog značaja za razvoj i povezivanje Srema, Mačve, zapadne Srbije i Vojvodine.

Auto-put Ruma-Šabac

Zaštitna ograda, auto-put Ruma-Šabac (Foto: Unipromet)

Deonica auto-puta se proteže od naplatne stanice kod nove petlje Ruma pa sve do naplatne stanice Klenak, odakle počinje mostovska konstrukcija koja vodi na novi most preko reke Save. Kompanija "Unipromet" je aktivno učestvovala u realizaciji ovog projekta ugradnjom 125km čelične zaštitne ograde, 50km žičane ograde i 3km pešačke ograde po najvišim evropskim standardima.

Planovi za budućnost

Kompanija Unipromet nastavlja da prati najnovije trendove i primenjuje najviše svetske standarde u svom radu. Njihov doprinos u velikim infrastrukturnim projektima ne samo da potvrđuje stručnost i posvećenost kvalitetu, već i naglašava ulogu ove kompanije u unapređenju bezbednosti i efikasnosti saobraćaja u Srbiji i regionu.

Auto-put Ruma-Šabac

Auto-put Ruma-Šabac (Foto: Unipromet)

Kroz kontinuirano ulaganje u tehnologiju i inovacije, Unipromet se pozicionirao kao ključni igrač u projektima saobraćajne infrastrukture, doprinoseći tako poboljšanju kvaliteta života građana.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;