SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Intenzivirani građevinski radovi na auto-putu Kuzmin-Sremska Rača

22.04.2024. | Vojvodina uživo

Na deonici auto-puta Kuzmin-Sremska Rača, koja ima ključnu geostratešku ulogu u povezivanju Srbije i Bosne i Hercegovine, trenutno se intenzivno radi. Auto-put će biti veza sa Panevropskim koridorima, što dodatno potvrđuje njegov značaj.

Petlja Kuzmin

Petlja Kuzmin (Foto: YouTube/Vojvodina uživo/screenshot)

Dug 18 kilometara, ovaj putni segment obuhvata novi most preko Save dužine 1.310 metara. Kako navodi portal Vojvodina uživo, trenutno se izvode radovi na osam manjih mostova, pet nadvožnjaka, 11 propusta i dve velike petlje - Bosutska i Kuzminska, koje će omogućiti uključenje na ovaj deo auto-puta.

U toku je projektovanje zajedničkog graničnog prelaza između Srbije i Republike Srpske, sa planiranim puštanjem u rad 2025. godine, nakon završetka puta do Bijeljine, koji finansira Vlada Srbije.

Završetak radova na deonici od Kuzmina do Sremske Rače planiran je do kraja ove godine, a slična su očekivanja i za nastavak auto-puta ka Bijeljini. Vojvodina uživo piše da će potpuna eksploatacija ovog auto-puta, koji će direktno povezati Beograd i Sarajevo, zavisiti od tempa radova koji se izvode u Bosni i Hercegovini.

Radovi se sada izvode na tri brze saobraćajnice koje će povezati Srbiju i BiH, u pitanju su Sremska Rača-Kuzmin, koja je deo autoputa Beograd-Sarajevo, brza saobraćajnica Ruma-Šabac-Loznica, koja će imati vezu sa BiH i odvajanje prema Badovincima, kao i put Požega-Kotroman sa vezom prema Višegradu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;