FK Metalac dobija stadion

14.09.2011. | E-kapija

Posle nekoliko neostvarenih najava, odlaganja i nesuglasica, krajem meseca počeće izgradnja novog stadiona FK Metalac iz Gornjeg Milanovca. Stadion će biti izgrađen po svim standardima FIFA i UEFA. Novo igralište imaće tribine sa 3.600 mesta za sedenje, reflektorsko osvetljenje i mogućnost snimanja utakmica.

Suinvestitori - republička Direkcija za imovinu, opština Gornji Milanovac i kompanija Metalac, potpisali su u petak (9.9) ugovor o izgradnji novog stadiona. Kompanija Metalac finansiraće 85%, a sam fudbalski klub 15% radova, čija je vrednost procenjena na skoro 3 miliona evra.

Republička direkcija za imovinu je vlasnik građevinskog zemljišta površine 1 hektar i 38 ari, na kome će se graditi fudbalsko igralište, a korisnik je opština Gornji Milnovac, koja će u izgradnji učestvovati oslobađanjem komunalnih doprinosa i poreza, uređenjem komunalne infrastrukture i pristupnih puteva. Zauzvrat, opština će dobiti 280m2 poslovnog prostora na prvom spratu budućeg stadiona.

"Sva tri koinvestitora podnela su juče zahtev za dobijanje lokacijske dozvole, i očekujemo da će do početka sledeće nedelje ona biti pribavljena, kako bi gradnja mogla da neometano počne krajem ovog meseca", kaže za portal eKapija načelnica opštinske uprave Gornji Milanovac Gorica Petrović.

Glavni stadion, sa terenom i tribinama, trebalo bi da bude završen do juna 2012, kada će gornjomilanovački fudbaleri moći da na novom terenu igraju utakmice domaćeg prvenstva. U drugoj fazi planirani su reflektori i prateći sadržaji, a rok za kompletno okončanje projekta je 30 meseci od zaključenja ugovora.

"Idejno rešenje novog stadiona, bruto površine od skoro 7.000m2, ukupnog kapaciteta 4.000 mesta, izradilo je užičko preduzeće Konstruktor. Stadion će biti u potpunosti osvetljen, pa će naši fudbaleri konačno moći da na domaćem terenu utakmice igraju i u večernjim časovima. Takođe, objekat će ispunjavati sve uslove potrebne za snimanje i prenos utakmica", kaže Dušan Lazić, direktor u kompaniji Metalac.

"Ukupna površina svih pratećih prostorija je oko 4.500m2, a najveći deo odnosi se na prostorije i infrastrukturu potrebnu za rad kluba, ali će jedan deo biti odvojen i za poslovni prostor", navodi on.

Vezana vest:

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...