METALAC BOJLER
METALAC BOJLER
32300 GORNJI MILANOVAC, SRB
LJUBIĆSKA 1

032 717 432, CENTRALA
032 770 360, MARKETING
032 404 040, KONTAKT CENTAR
032 725 211
ALEKSANDAR MARKOVIĆ, direktor

METALAC BOJLER

Metalac bojler je najmlađe preduzeće u okviru Metalac grupe iz Gornjeg Milanovca. Osnovano je 2006. godine i bavi se proizvodnjom bojlera za rezidencijalne i komercijalne korisnike.

Preko šezdeset godina iskustva u tehnologiji površinske zaštite emajliranjem i više od četiri decenije iskustva u proizvodnji ključnih komponenti bojlera, opredelili su kompaniju Metalac da od 2006. godine otpočne proizvodnju bojlera pod sopstvenom robnom markom "Metalac bojler", od kada kreće i samostalan nastup na tržištu.

Godine 2008. kompanija započinje izgradnju novih proizvodnih pogona na površini od 4.500m², koji su pušteni u rad 2009. godine. Proizvodni kapacitet fabrike je oko 230 hiljada jedinica godišnje.

Od osnivanja, Metalac bojler postepeno širi svoju tržišnu mrežu. Trenutno su bojleri Metalac prisutni u više od četiristopedeset prodajnih mesta širom Srbije, od čega u oko 90 objekata Metalčevog maloprodajnog lanca. Pored domaćeg tržišta, bojleri Metalac uspešno se prodaju i na tržištima EX YU, EU, kao i u Rusiji.

Proizvodne linije su opremljene za kompletnu proizvodnju električnih malolitražnih i akumulacionih bojlera do 300 litara zapremine. Zaokruženi proizvodni proces je podeljen u više međusobno povezanih organizacionih celina: mehanička izrada, zavarivanje, emajliranje, plastificiranje, brizganje plastike, montaža i pakovanje. U proizvodnji akumulacionih bojlera primenjuje se tehnologija elektrostatičkog emajliranja, elektrostatičkog nanošenja boje i brizganja termoizolacije, čime se postiže visok kvalitet proizvoda, prema propisanim standardima kvaliteta i zaštite životne sredine. Svi bojleri prolaze kroz proces finalne kontrole kvaliteta, gde se ispituju zavareni spojevi, zaptivenost, električne instalacije i funkcionalnost.

Metalac bojler je vlasnik sertifikata za integrisani Sistem menadžmenta kvalitetom i Sistem menadžmenta zaštite životne sredine ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015. Kompletan asortiman bojlera Metalac ispunio je uslove za sticanje CE znaka. Sva ispitivanja neophodna za CE znak za bojlere izvršila je akreditovana slovenačka kuća SIQ.

Proizvodni program obuhvata:

  • Bojlere srednje litraže od 30 do 120 litara, sa emajliranim i inox kazanom;
  • Bojlere velike litraže do 300 litara sa izmenjivačima toplote;
  • Malolitražne bojlere za kuhinju od 5, 8 i 10 litara, sa emajliranim, inox i polipropilenskim kazanom;
  • Hidroforske posude i
  • Baterije "Aquabi".