SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Armacell lansira novu generaciju AF/ArmaFlex sa poboljšanim požarnim karakteristikama

30.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Armacell, vodeći svetski proizvođač fleksibilnih izolacionih materijala i tehničke izolacije, lansira novu generaciju AF/ArmaFlex-a.

AF/ArmaFlex

AF/ArmaFlex (Foto: Armacell)

  • Euro klasa B/BL-s2, d0 za veću zaštitu od požara
  • Odlična zaštita od kondenzacije i dugoročno velika ušteda energije
  • Antimikrobna zaštita Microban®

AF/ArmaFlex Evo zadovoljava klasu B/BL-s2, d0 i povećava požarnu sigurnost u zgradama. Nova tehnologija elastomerne pene doprinosi boljoj vidljivosti u slučaju požara i na taj način produžava raspoloživo vreme za evakuaciju zgrade.

90% vremena provodimo u zatvorenom prostoru i tu počinje 90% požara. U slučaju požara, dim se brzo širi zgradom, ograničavajući vidljivost i može blokirati pristup putevima za evakuaciju i spašavanje. AF/ArmaFlex Evo oslobađa 50 posto manje dima od konvencionalnih fleksibilnih proizvoda od elastomerne pene, dajući stanarima više vremena za izlazak iz zgrade i omogućavajući spasilačkim timovima bolji pristup.

Od lansiranja na tržište 1978 godine, AF/ArmaFlex se stalno poboljšavao. Tehnička svojstva izolacionog materijala sa zatvorenim ćelijama stalno su optimizovana povećanjem otpora difuzije vodene pare i smanjenjem toplotne provodljivosti. Što je izolacioni materijal bolje zaštićen od vlage, to je pouzdaniji i energetski efikasniji.

U svojoj osmoj generaciji proizvoda, Armacell sada lansira novu AF/ArmaFlex tehnologiju koja kombinuje odličnu zaštitu od kondenzacije i visoku energetsku efikasnost sa povećanom zaštitom od požara.

"AF/ArmaFlex Evo nudi jasnu prednost u bezbednosti: dugotrajna zaštita od visoke vlage i korozije, optimalna svojstva toplotne izolacije i povećana bezbednost u zgradama. Takođe, proizvodi su opremljeni sa Microban® tehnologijom. Ovi antimikrobni aditivi nude proaktivnu zaštitu od štetnih uticaja bakterija i buđi," objašnjava Udo Mullers, Armacell Product Manager za EMEA region.

Da bi se osigurala profesionalna primena njegovih AF/ArmaFlex proizvoda, Armacell nudi partnerski program u kojem obučeni ArmaFlex instalateri mogu dobiti sertifikat od strane Armacell-a i na taj način mogu dobiti produženu garanciju do 10 godina na AF/ArmaFlex proizvode.

Za sva eventualna pitanja, kompletnu ponudu AF/ArmaFlex Evo kao i ostalih proizvoda, na raspolaganju vam je predstavnik Armacell-a za Srbiju i Crnu Goru:

Aleksandar Pešterac dipl.mas.ing.
aleksandar.pesterac@armacell.com
Kontakt: +381 61 280 1118

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;