INFONET-468X60-BANNER

Suinvestitor(i) za gornjomilanovački stadion

17.08.2011. | E-kapija

Otvaranje ponuda iz javnog poziva za suinvestitore koji je objavila SO Gornji Milanovac zakazano je za 29. avgust. "Po otvaranju ponuda i isteku roka za žalbe od 8 dana, biće potpisan trojni ugovor između opštine, Vlade Srbije i izabranog suinvestitora", kaže za portal eKapija Gorica Petrović, načelnica opštinske uprave Gornjeg Milanovca.

Gradski stadion, sa planiranim tribinama kapaciteta 3.500 mesta, ukupne bruto površine od 6.814m2, biće izgrađen na parceli čiji je vlasnik gornjomilanovačka opština. To građevinsko zemljište bilo je najpre u vlasništvu države, koja je po utvrđivanju javnog interesa, izvršila prenos parcele na opštinu. Prema uslovima iz javnog poziva, suinvestitor je dužan da po izgradnji objekta i pribavljanju upotrebne dozvole, jedan njegov deo (ne manji od 277m2 neto površine) prenese u svojinu Republici Srbiji.

Više karakteristika budućeg objekta, kao i njegova vrednost, znaće se po odabiru preduzeća-investitora, koje će predložiti i detaljno idejno rešenje.

Izgradnjom novog stadiona, fudbalski klub Metalac iz Gornjeg Milanovca dobiće prostor za održavanje utakmica. Njegov sadašnji stadion ne zadovoljava superligaške standarde, pa Metalac svoje mečeve igra u Kragujevcu i Čačku.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;