INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvoren Sajam nameštaja u Beogradu

15.11.2010. | Tanjug

Naša Industrija nameštaja mora da proširi prostor svog delovanja i prisustva, jer je sada u izvozu 99 odsto orjentisana na tržišta EU, CEFTE i Rusije, izjavio je ministar trgovine Slobodan Milosavljević obilazeći Sajam nameštaja koji je danas otvoren na Beogradskom sajmu.

Ministarstvo trgovine stalno nastoji da otvori nove horizonte i obezbedi interesovanje za srpske proizvode, a na našim poslovnim ljudima je da to iskoriste, ukazao je on.
 
Ministar je rekao da je najveći izazov slobodna trgovina sa tržištem od preko milijardu stanovnika uključujući i preferencijalni tretman sa EU, a posebno mogućnost koju pruža sporazum CEFTA.

Ministar je podsetio i da domaće tržište pruža sve veće mogućnosti, dodajući da se u Beogradu gradi nekoliko velikih hotela koji traže opremanje, kao što je hotel Metropol za čiji završetak su obezbeđena sredstva.

"Očekujemo radove i na hotelu Jugoslavija i još nekoliko velikih turističkih kompleksa u Srbiji koji će biti privatizovani u banjskim i planinskim centrima, što takođe treba da predstavlja podsticaj Inudstriji nameštaja i opremanja", ukazao je Milosavljević.

Salon nameštaja na Beogradskom sajmu biće otvoren do 21. novembra, a izlagači su ponudili popuste od 10-40 odsto. Beogradski sajam nameštaja je i član Međunarodne unije sajmova, redovno ga posećuju i inostrani poslovni ljudi, što je izuzetna prilika za domaće proizvodjače da sklope nove poslove.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

LAUFEN
LAUFEN
ZAPREŠIĆ
www.laufen.hr

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;