INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

LAUFEN postaje deo ekipe Alinghi Red Bull Racing na 37. America's Cup regati

20.02.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Švajcarski brend LAUFEN podržava Alinghi Red Bull Racing tim na ovogodišnjoj America's Cup regati. Ovaj prestižni jedriličarski trofej smatra se najstarijim sportskim trofejom na svetu i redovno privlači milionsku publiku.

Trening AC75 u Barceloni: Švajcarski brend kupatilskih rešenja LAUFEN podržava Alinghi Red Bull Racing Team na ovogodišnjoj America's Cup regati kao zvanični sponzor

Trening AC75 u Barceloni: Švajcarski brend kupatilskih rešenja LAUFEN podržava Alinghi Red Bull Racing Team na ovogodišnjoj America's Cup regati kao zvanični sponzor (Foto: © Samo Vidic/Alinghi Red Bull Racing/Red Bull Content Pool)

Sa Alinghi Red Bull Racing timom, Švajcarska se vraća na America's Cup nakon petnaest godina pauze i spektakularnih pobeda 2003. i 2007. Ekipa ARBR će se takmičiti i u "Youth & Puig Women's America's Cupu".

Partnerstvo sa Alinghi Red Bull Racingom označava prvo učešće kompanije LAUFEN u međunarodnom elitnom sportu. Michel Hodara, zamenik generalnog direktora Alinghi Red Bull Racinga, oduševljen je saradnjom: "Osim važne zajedničke teme "vode" i naših švajcarskih korena, takođe delimo entuzijazam za inovacije, dizajn i savršenstvo."

Danas, kao i pre 170 godina, America's Cup nastavlja da pomera granice onoga što ljudi i tehnologija mogu postići. Najnovija generacija visokotehnoloških trkačkih jedrilica četiri puta je brža od vetra. Sa vode ih podižu hidrogliseri i u letu dostižu brzine do 100km/h. Da bi iz jedrilica izvukli maksimum, odsek dizajna Alinghi Red Bull Racinga blisko sarađuje sa Red Bullom, pokretačkom snagom u globalnom sportu.

Takav timski duh inspiriše i Marca Viardota, direktora marketinga i dizajna Roca Grupacije, matične kompanije LAUFEN brenda: "Koncentrisan rad ka zajedničkom cilju je ono što čini America's Cup tako fascinantnim. Rad sa liderima u njihovim disciplinama takođe nas nadahnjuje da postignemo čak i više nivoe učinka i inovacija u našoj sopstvenoj industriji."

LAUFEN pokreće jedinstveni program gde sa kupcima i partnerima deli fascinaciju jedrenjem. To uključuje organizovane događaje, službenu LAUFEN timsku opremu i posete bazi tima Alinghi Red Bull Racing u Barseloni, gde je VIP kupatilo opremljeno LAUFEN proizvodima.

LAUFEN je ekskluzivno opremio VIP kupatilo za članove uprave u bazi tima Alinghi Red Bull Racing u Barceloni uključujući proizvode iz ILBAGNOALESSI kupatilske kolekcije i Cleanet Riva tuš WC

LAUFEN je ekskluzivno opremio VIP kupatilo za članove uprave u bazi tima Alinghi Red Bull Racing u Barceloni uključujući proizvode iz ILBAGNOALESSI kupatilske kolekcije i Cleanet Riva tuš WC  (Foto: © Laufen)

Matična kompanija brenda LAUFEN, porodična kompanija Roca Group sa sedištem u Barseloni već više od 100 godina, takođe je partner jedriličarskog tima.

America’s Cup

America's Cup je najstariji sportski trofej na svetu.

Legendarni srebrni pehar (takođe poznat kao Auld Mug) prvi put je dodeljen 1851. New York Yacht Club je držao trofej 132 godine - što je najduži pobednički niz u sportu - pre nego što ga je 1983. osvojio tim iz Australije. Od tada, America's Cup su osvajali samo timovi iz Sjedinjenih Američkih Država, Novog Zelanda i Švajcarske. Švajcarska je jedina evropska zemlja koja je ikada osvojila ovaj prestižni trofej.

Nakon Svetskog fudbalskog prvenstva i Olimpijskih igara, America's Cup zauzima treće mesto po gledanosti u svetu.

Na 37. America's Cup regati 2024. pet će se nacija takmičiti protiv trenutnog branitelja naslova, odnosno Defendera, tima Emirates Team New Zealand: uz švajcarski tim, to su Francuska, Italija, Velika Britanija i SAD. Jedrilica 37. izdanja je klase AC75, 23 metra dugačak jednotrupac koji je korišćen tokom prethodnog izdanja.

Po prvi put u istoriji organizovaće se Women's America's Cup, uz treće izdanje Youth America's Cupa, okupljajući najbolje sportistkinje i mlade sportiste iz celog sveta u klasi AC40 One Design.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;