INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Gradi se novi retail park - PENTA Park Prokuplje

14.06.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Nedavno je svečano postavljen kamen temeljac za novi retail park u Prokuplju pod nazivom Penta Park Prokuplje. Ovaj projekat predstavlja veliki korak napred za lokalnu zajednicu, ali i za novoosnovanu kompaniju Penta Development, koja se bavi razvojem i novim projektima u okviru građevinskog sektora.

Penta Park Prokuplje

Svečana ceremonija povodom postavljanja kamena temeljca (Foto: Penta Ge.Co. Construction)

Penta Retail Park u Prokuplju je prvi ovakav projekat u okviru KMZ grupe koja ponosno ističe je ovo odlično mesto za razvoj. Odabir Prokuplja kao lokacije za prvi retail park nije bio slučajan. U pitanju je grad sa velikim potencijalom za razvoj, a KMZ grupa je prepoznala šansu da doprinese njegovom rastu i modernizaciji.

Radove na izgradnji Penta Park Prokuplje izvodi Penta Ge.Co. Construction, što predstavlja sinergiju unutar KMZ grupe, jer se na ovaj način objedinuje ekspertiza i iskustvo u realizaciji velikih građevinskih projekata. Očekuje se da će Penta Retail Park doneti brojne poslovne i ekonomske mogućnosti građanima Prokuplja, kao i da će privući dodatne investitore i poslovne subjekte u ovaj deo Srbije.

Na svečanoj ceremoniji postavljanja kamena temeljca obratila se Marija Kamenarac, direktorka kompanije Penta Development, koja je izrazila zadovoljstvo povodom početka ovog velikog projekta.

"Velika nam je čast što u ovom delu Srbije gradimo ovakav objekat, posebno zbog toga što je veliki deo naših zaposlenih baš iz ovog kraja. Raduje nas što možemo da doprinesemo razvoju grada Prokuplja i Topličkog okruga," izjavila je Kamenarac.

Penta Park Prokuplje će zauzimati ukupnu površinu od 9.000 kvadratnih metara i biće dom za brojne međunarodne i domaće brendove.  Pored trgovinskih i ugostiteljskih radnji, objekat će imati i dečje igralište i 200 parking mesta. Očekuje se da će retail park privući veliki broj posetilaca ne samo iz Prokuplja, već i iz okolnih mesta, što će dodatno poboljšati lokalnu ekonomiju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;