INFONET-468X60-BANNER
LAUFEN
LAUFEN
10290 ZAPREŠIĆ, CRO
INDUSTRIJSKA 1

+385 1 3350 832
+385 1 3350 813
+385 1 3350 814
+385 98 9323 53
+385 1 3310 594
ALEKSANDAR MANOJLOVIĆ , MENADŽER ZA HRVATSKU, SRBIJU I CRNU GORU

LAUFEN

Specifičnost ove izrazito tradicionalne švajcarske marke odražava simbiozu dizajna, kvaliteta i funkcionalnosti. LAUFEN je jedan od vodećih svetskih proizvođača sa globalnom distribucionom mrežom.

Više od 130 godina, Laufen koristi najstariji prilagodljivi materijal poznat čoveku da bi proizveo rešenja za kupatila sa tradicionalnom švajcarskom preciznošću. To čini Laufen proizvode jedinstvenima na prvi pogled, a njihov dizajn ujedinjuje dva glavna dizajnerska trenda: emocionalni italijanski dizajn sa juga i tradiciju preciznog i jasnog dizajna sa severa.

Kada je kompanija LAUFEN osnovana u Švajcarskoj 1892. godine, sanitarni uslovi su bili daleko ispod današnjih standarda i nivoa udobnosti - norme kojima je Laufen, jedini isključivo evropski proizvođač sanitarnog porcelana, pridoneo. Istorija nekih njegovih fabrika seže još dalje u prošlost, ali cilj Laufena tada i danas je da bude lider u tehnologiji, kvalitetu, usluzi i dizajnu.

Od 1925. kada ulazi u poslovanje sa sanitarnim porcelanom i postaje prvi i jedini proizvođač sanitarnog porcelana u Švajcarskoj, LAUFEN ponosno razvija svoju tradiciju inovacija i napretka u kupatilskom prostoru.

Tako je već 1980. godine, najefikasnija tehnologija livenja pod pritiskom u obradi keramike otkrivena u Švajcarskoj od strane Laufena, što predstavlja otkriće koje je donelo trajan doprinos industrijskoj proizvodnji i postavilo nove standarde. Isto tako, za Laufen je važan i današnji nastavak kretanja i rasta u području dizajna: viseći wc i samostojeći lavaboi, na primer, napravili su novi pomak u estetskim mogućnostima. 1964. Xaver Jermann za Laufen je izumeo prvi viseći WC, a prvi samostojeći lavabo dizajnirao je Stefano Giovannon, kao deo kolekcije ILBAGNOALESSI One, 2002. godine.

Sa razvojem Saphirkeramik materijala 2013. Laufen uvodi još jednu revolucionarnu svetsku inovaciju i postavlja novi trend u dizajnu kupatila. Inovativni materijal karakterišu tanke ivice (1-2mm) koje omogućuju maksimalnu funckionalnost i izdržljivost zahvaljujući korundu – sastavnom delu safira, manje utrošenog materijala i energije.

Inteligentniji, veći, efikasnijii i usmereniji prema napred: Laufen je uvek težio boljem. To uključuje obradu koja štedi resurse i inteligentno recikliranje čak i tokom proizvodnog procesa, kao i proizvode koji smanjuju količinu vode koja se koristi za ispiranje.

Vizionarski rad sa keramikom zahteva poznavanje materijala, eksperimentalan pristup i sposobnost prevođenja ideja u industrijske procese. Laufen tako obrađuje osetljivi materijal s najvećom pažnjom i strašću, obraćajući malo više pažnje na detalje kako bi postigao najbolji kvalitet.