INFONET-468X60-BANNER

POEZIJA U BETONU – Rudy Ricciotti posetio Beograd u organizaciji kompanije Lafarž Srbija

02.11.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Beograd, 2. novembar, 2012. – jedan od vodećih arhitekata današnjice, Rudi Risioti (Rudy Ricciotti) je na poziv kompanije Lafarž Srbija, posetio Srbiju i održao predavanje na temu savremene upotrebe betona u građevinarstvu, kroz predstavljanje arhitektonskih projekata realizovanih širom sveta od inovativnih materijala.  Pored toga održana je i mini izložba nekih od njegovih najpoznatijih radova.

Nagrađen Legijom časti, Ordenom umetnosti i književnosti i Nacionalnim ordenom zasluga, on je takođe pobednik francuskog nacionalnog Grand Prix u arhitekturi. Risioti je autor novootvorenog krila muzeja Luvr u Parizu, u kom je smeštena kolekcija islamske umetnosti. U javnosti je poznat po svojoj originalnosti, elokventnom korišćenju marsejskog slenga i specifičnom i prepoznatljivom stilu.

Lafarž je ponosan što je predstavio srpskoj publici predstavnika konstantnih inovacija i kreativnih rešenja u građevinarstvu i umetnosti, što ujedno predstavlja osnovne vrednosti Lafarža kao kompanije.

Ovom prilikom, gospodin Risioti je obišao karakteristične građevine u Beogradu, i sreo se sa najpoznatijim srpskim arhitektima.

“Ovo je moj prvi dolazak u Srbiju i u Beograd i veoma mi je drago što sam ovde. Mogu da osetim atraktivnost ovog mesta, njegove kulture i prirodnih lepota. Uzbudljivo je za nas umetnike, graditelje, kada uočimo nešto originalno, genijalno, istinoljubivo u vezi sa  mestom na kom smo prvi put, što nas inspiriše. Zahvalan sam Lafaržu na ovoj šansi i veoma sam počastvovan što sam upoznao svoje srpske kolege arhitekte. Verujem da su kultura i kulturne razmene pokretači, pored kreativnosti i inovacije, u svim delatnostima, a Lafarž je dobar primer za to”, rekao je Rudi Risioti.

Od 2002.godine od kada posluje u Srbiji Lafarž je ponosno postao deo srpske arhitektonske i građevinske industrije, neprestano težeći ka inovacijama u cilju održivog razvoja i očuvanja životne sredine.

“Kao lider u proizvodnji građevinskih materijala, Lafarž je posvećen ambiciji da prvo i pre svega obezbedi najbolje materijale, pouzdane proizvode i usluge. Da bi postigli ovaj cilj, od suštinskog je značaja da sklopimo savez sa vrhunskim arhitektima, liderima u svojim oblastima. Mi im pružamo materijale koji su im potrebni da realizuju svoje snove, a oni nas inspirišu da pronađeno rešenja kojim ćemo učiniti da njihovi snovi traju duže”, na zadovoljstvo naših klijenata, rekao je Kostin Bork, generalni direktor kompanije Lafarž Srbija.

Rudi Risioti je francuski arhitekta, rođen 1952.godine. Među njegovim projektima u Francuskoj, kao projekti vredni pažnje su Stadijum de Vitrolles, Paviljon Noir Rudi/ centar Chorégraphique National u  Aix-en-Provence, muzej des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée (MUCEM) u Marseju i novo krilo Muzeja Luvr u Parizu u kom je smeštena kolekcija islamske umetnoti. Građevine koje je on projektovao nalaze se u svim delovima sveta: Most Mira koji se proteže preko reke Han, povezujući Seul sa ostrvom Siniodo, Potsdam Nikolaisaal, nova koncertna sala i sala za održavanje događaja u glavnom gradu nemačke federalne države Brandenburg, Nuovo Palazzo del Cinema u Veneciji, Internacionalni centar umetnosti u Liège i Les Arts Gstaad, novi kulturni centar u alpskom selu u Švajcarskoj, poznatom po svom festivalu klasične muzike čiji je osnivač Jehudi Menuhi, kao i mnoge druge građevine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;