INFONET-468X60-BANNER
SAUTER BUILDING CONTROL SERBIA
SAUTER BUILDING CONTROL SERBIA
11111 BEOGRAD, SRB
PROTE MATEJE 64

011 3863 963
011 3086 157
011 3086 159
MLADEN VUKANAC, DIREKTOR
NATALIJA RISTIĆ

SAUTER BUILDING CONTROL SERBIA

Sauter Building Control Serbia d.o.o. je kćerka firma osnovana u Beogradu 1991. godine od strane švajcarske kompanije Fr. SAUTER AG iz Basela, koji je jedan od svetskih lidera u oblasti razvoja i implementacije rešenja za pametne zgrade (BMS – Building Management Systems).

Pametne zgrade (Smart Buildings) po sistemu "ključ u ruke": projektovanje, izvođenje i održavanje  - Sauter više od 30 godina u Srbiji pruža usluge kompletnog inženjeringa u oblasti automatizacije zgrada, što podrazumeva realizaciju BMS projekata po sistemu "turnkey" ili “design and build”. Tim od 25 specijalista, na svim nivoima i fazama implementacije Sauter rešenja, sertifikovani elektroinženjeri, automatičari koji rade na izradi ormana automatike, programeri, projekt lideri i veoma iskusan tim Sauter sertifikovanih specijalista koji integrišu sisteme na objektu.  Organizovanu službu održavanja čini obučen tim zaposlenih koji su položili obuku u Sauter trening centrima u Bazelu, a koji održavaju preko 70 sistema u Srbiji na kojima su ugrađeni Sauter sistemi, oprema i rešenja prema švajcarskom standardu.

IoT zgrade, Energetska efikasnost i zelena gradnja - Sauter svojim rešenjima postiže najviši nivo energetske efikasnosti - ušteda energije i kontrola kvaliteta vazduha. Zahvaljujući Sauter IoT visokoj tehnologiji, a zbog brze i jednostavne dostupnosti velike količine podataka o potrošnji energije na cloud-u, omogućeno je trenutno rešavanje problema i stalna optimizacija, što dalje smanjuje potrošnju energije, troškove održavanja i uticaj na životnu sredinu. Mnoge Sauter reference u Srbiji su sertifikovane zgrade prema najvišim svetskim standardnima za sertifikaciju zelenih zgrada kao što su LEED, BREEAM ili DGNB.

Periferna oprema: Field equipment - Asortiman proizvoda činie smart senzori, hidraulično-balansni ventili sa energetski efikasnim pokretačima, smart aktuatori sa integrisanim protokolima, zatim touch screen upravljačke zidne jedinice sa bluethooth konekcijom i mnogi drugi. Svi proizvodi se proizvode u fabrici u Bazelu. 

Modulo 6 i IoT Buildings: Automation Stations - Kao lider u oblasti automatizacije, u svom razvojnom centru u Bazelu, Sauter je inovirao rešenje Modulo 6, koje se bazira na savremenoj  IoT i blockchain tehnologiji. Ovim se doprinosi budućem razvoju digitalizacije zgrade i okruženja, dok se u isto vreme obezbeđuje sigurnost sa stanovišta zaštite podataka koji se koriste prilikom upravljanja objektom, a koji su zasnovani na cyber security tehnologiji. 

Sauter Vision Centar: Management system - SAUTER Vision Centar (SVC) je softver razvijen na osnovu višedecenijskog iskustva kompanije koji služi za moderno upravljanje objektima. SVC je već danas spreman da prihvati IoT, AI i ML tehnologije koje su tek u razvoju i istovremeno omogućuje: upravljanje zgradama (BMS), upravljanje sobama i kancelarijama (Room Management), energetski menadžment (EMS) i upravljanje održavanjem zgrade (FM). SAUTER Vision Center je pogodan za svaki tip zgrade, obezbeđujući optimalne uslove boravka i povećani komfor u kancelarijskim i administrativnim prostorima, hotelima, istraživačkim institutima, bolnicama ili proizvodnim pogonima, a uz održavanje i smanjenje operativnih troškova.

KATEGORIJE