INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

PINKY-S: Inovacije u automatizaciji betonjerki

12.02.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Pri rešavanju vaših tehnoloških problema, PINKY-S koristi sopstvene inovacije, program i opremu, čime doprinosi poboljšanju kvaliteta i/ili brzine izrade vaših gotovih proizvoda. U saradnji sa svojim poslovnim partnerima, PINKY-S takođe vrši servis betonjerki, kao i mašina i uređaja za rad sa pigmentima i hemijskim dodacima.

Automatika

Automatika (Foto: Pinky-s)

Transportni beton

Transportni beton se koristi u različitim projektima kuća, poslovnih objekata, zgrada, kao i podzemnih objekata i svaki takav projekat zahteva drugačiju vrstu betona. PINKY-S program vam nudi jednostavnost, ali i potpunost. Sve što vam treba jeste:

  • odabrati recepturu;
  • upisati potrebnu količinu i mešanje može da počne.

Transportni beton

Transportni beton (Foto: Pinky-s)

Nadzorno-otpremni sistem betonjerki

Rad sa više pogona (betonjerki) nije moguć bez nadzorno-otpremnog sistema PINKY-S pomoću koga se može "on-line" pratiti analiza pojedinačnog postrojenja, vršiti narudžba materijala, a kod velikih projekata može se organizovati i raspodela poslovanja (primljenih narudžbi) po pogonima.

Nadzorni sistem

Nadzorni sistem (Foto: Pinky-s)

Betonske konstrukcije i galanterija

Izrada betonske galanterije (opločnik, betonski panel i ploča, ivičnjak i sl.) u raznim bojama je složen proces, a organizacija i podešavanja softvera direktno utiču na kvalitet proizvoda. Dvadesetogodišnje iskustvo uloženo u razvoj proizvodnje betonske galanterije garantuje vam da su PINKY-S softver i PINKY-S oprema najbolje rešenje za vas.

Betonska galanterija

Betonska galanterija (Foto: Pinky-s)

Priprema i doziranje disperzije pigmenata

Prikazani softver upravlja automatikom mešanja i doziranja 5 različitih tečnih pigmenata. Trenutno postoje rešenja za maksimalno 8 tečnih pigmenata ili 4 tečna pigmenta na 2 betonjerke i 1 vagi.

Doziranje tečnog pigmenta

Doziranje tečnog pigmenta (Foto: Pinky-s)

Doziranje hemijskih dodataka

Kada betonjerka ima starije tehničko i/ili softversko rešenje na koje je nemoguće instalirati novu opremu ili program, ili su toliko stari da nije moguće automatizovati ceo proces, PINKY-S vam nudi nezavisni sistem doziranja koji se povezuje na bilo koju postojeću betonjerku.

Doziranje hemijskih dodataka

Doziranje hemijskih dodataka (Foto: Pinky-s)

Kalibracija vlagomera

Vlagomer ima važnu ulogu u betonskoj industriji. Određivanje vlage u pojedinim agregatima je zakonski propisano. Norma obavezuje proizvođača betona koji nema vlagomer da se vlaga agregata određuje svaki dan, dok se vlagomerom to čini svakih 7 dana. Vlagomer se može kalibrisati pomoću jednostavnog PINKY-S korisničkog softvera.

Programske analize

Uspešnost automatizacije se vidi kroz analize. Postoji mogućnost prikaza svih vrsta dokumenata: potrošnja materijala, skladišna analiza, analiza proizvodnje po danima, otpremnice, evidencija prevoza i mnoge druge koje se mogu prikazati grafički.

Automatizacija

Automatizacija je u potpunosti projektovana i izrađena u PINKY-S d.o.o. Za brže rešavanje mogućih problema, svaka automatizovana betonjerka je povezana preko interneta ili VPN mreže i ima 24-časovnu programsku podršku. Po potrebi, PINKY-S može pomoći i savetom oko mehaničkih problema vezanih za nju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


MORAVACEM-300X250-BANNER
LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

MORAVACEM
MORAVACEM
PARAĆIN-POPOVAC
www.moravacem.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

TRITONEX
TRITONEX
KRAGUJEVAC
tritonex.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;