INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgrađen prvi deo bicilističke staze Novi Kneževac-Segedin vredan 1,5 miliona evra

02.11.2012. | Dnevnik

Projekat izgradnje biciklističke staze od Segedina do Novog Kneževca, u okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, predstavljen je u Novom Kneževcu. Realizovana je prva faza projekta vredna nešto više od 1,5 miliona evra, od kojih je 364.000 evra utrošeno na uređenje i izgradnju 7,5 kilometara trase biciklističke staze u Novom Kneževcu, dok je u susednoj Mađarskoj u pograničnom području od Segedina kroz naselja Ujsentivan i Tisasiget, do graničnog prelaza Đala izgrađeno oko izgrađeno 15 kilometara biciklističke staze.

Predsednik novokneževačke opštine Dragan Babić izjavio je da realizacija ovog projekta puno znači za žitelje Novog Kneževca u pogledu povećanja bezbednosti saobraćaja, a da u drugoj i trećoj fazi biciklistička staza izgrađena u Mađarskoj do graničnog prelaza treba da se spoji sa Novi Kneževcom, što će predstavljati i turistički potencijal ovog područja.

Prema rečima koordinatora projekta za novokneževačku opštinu Predraga Berića u drugoj fazi projekta, koja je u toku, izgradiće se 1.700 metara od graničnog prelaza kroz Đalu, dok je u trećoj fazi predviđena izgradnja staze do Novog Kneževca.

Menadžer projekta Peter Rac iz Segedina i predsednik opštine Ujsentivan Lazar Putnik istakli su veliki značaj ovog projekta za pogranična naselja u Mađarskoj. Šef kancelarije za prekograničnu saradnju Mađarska-Srbija u Subotici Relja Burzan naglasio je da novokneževačka opština dobar primer u relaizaciji programa prekogranične saradnje, pogotovo što je potrebno obezbediti predfinansiranje projekata, za koje se sredstva refundiraju po njihovom završetku.

On je najavio da će u trećem pozivu za program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija do kraja ove godine biti potpisani ugovori za 60 novih projekata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;