INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završetak gradnje zatvorenog bazena u Užicu u oktobru 2012. godine

25.06.2012. | Danas

Umesto u junu, a onda u avgustu, novi rok za završetak gradnje zatvorenog bazena u Užicu je 9. oktobar, Dan grada. To su saopštili čelnici užičke vlasti, objasnivši da je kašnjenje posledica "objektivnih razloga i kompleksnosti celog projekta".

Gradnju bazena u naselju Carina, u aprilu prošle godine, označili su Verica Kalanović, tadašnja potpredsednica Vlade Srbije, i Jovan Marković, gradonačelnik Užica, obećavši da će bazen biti završen do polovine juna ove godine. Međutim, to se nije dogodilo, zbog, kako je Marković tada objasnio, oštre zime i problema u finansiranju, obećavši da će ta investicija od oko 280 miliona dinara, na kojoj je angažovano užičko preduzeće "Putevi", biti završena u avgustu ove godine. Pre neki dan, on je ponudio i novi rok za završetak tog objekta, objasnivši da su novo kašnjenje uzrokovali "objektivni razlozi".

- Imali smo razumevanja za sva odlaganja i svesni smo koliko je posao složen, ali radovi se nastavljaju uprkos tome što su mnogi govorili da je u pitanju samo predizborna kampanja. Grad će učiniti sve da se do kraja septembra završi bazen, a najkasnije do 9. oktobra, kada proslavljamo Dan grada. Važno je da pokažemo dobru volju i da građanima dokažemo da se bazen gradi zato što je potreba grada - saopštio je gradonačelnik.

S druge strane, dugogodišnji tehnički direktor JP Direkcija za izgradnju Zoran Plećević kašnjenje je pravdao svim vidovima kompleksnosti, od finansiranja, preko ugovaranja do izvođenja radova.

- Od početka radova prošlo je oko 14 meseci, i sada smo se približili završnoj fazi. To je bila kompleksna investicija i po gradnji i po načinu finansiranja i po velikom broju izvođača i nije bilo lako sve to povezati", vajkao se Plećević, a potom rekao:

- Za sedam dana trebalo bi da završimo pokrivanje bazena. Kada se bazen pokrije biće sprečen prolazak vode i ovde će vrveti od radnika i ovde će to ići mnogo, mnogo brže".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;