INFONET-468X60-BANNER
AUSTROTHERM
AUSTROTHERM
14000 VALJEVO, SRB
MIRKA OBRADOVIĆA B.B.

014 291 310, CENTRALA
014 293 635, PRODAJA
021 3100 090, PJ SRBOBRAN
018 285 000, PJ NIŠ
011 2369 280, BEOGRAD-MARKETING
011 2369 283, BEOGRAD-TEHNIČKA PODRŠKA
DRAGOMIR ILIĆ, GENERALNI DIREKTOR
VLADIMIR ĆUJIĆ, DIREKTOR MARKETINGA

AUSTROTHERM

Austrotherm d.o.o. je srpsko preduzeće koje se bavi proizvodnjom i distribucijom termoizolacionih materijala od EPS-a (ekspandirani polistiren, tj. stiropor) i XPS-a (ekstrudirani polistiren). Preduzeće je deo internacionalne grupacije Austrotherm International, koja je sastavni deo austrijskog koncerna Schmid Industrie Holding (SIH). Ovaj koncern okuplja preko 100 kompanija u svetu koje proizvode različite vrste građevinskih materijala. 

Austrotherm d.o.o. je u Srbiji (Valjevo) registrovan u aprilu 2001. godine. U početku se preduzeće bavilo uvozom termoizolacionih proizvoda sestrinskih kompanija, iz fabrika stacioniranih u Austriji, Mađarskoj i Rumuniji. Već 2002. godine se kreće u izgradnju fabrike stiropora u Valjevu, koja je u avgustu 2003. svečano otvorena i puštena u pogon. 

Kompanija nakon započinjanja sopstvene proizvodnje u Valjevu još više jača i učvršćuje svoju poziciju na tržištu Srbije i već do 2005. godine postaje tržišni lider. U leto iste (2005) godine Austrotherm d.o.o. preuzima do tada konkurentske pogone u Srbobranu (EPS-fabrika) i Nišu (EPS- i XPS-fabrika). Posebno XPS-pogon unutar fabrike u Nišu postaje strateški bitan za preduzeće, s obzirom da prepoznatljive ružičaste termoizolacione ploče od ekstrudiranog polistirena, istovremeno otrporne na visoka mehanička opterećenja i sa odličnim zaptivanjem vlage, postaju vrlo bitan izvozni proizvod u zemlje u okruženju, ali i u neke zemlje srednje Evrope.   

Od početka 2006. godine je Austrotherm d.o.o. fizički prisutan i u srpskom glavnom gradu Beogradu, s obzirom da je tada otvoreno kompanijsko beogradsko predstavništvo – kancelarija za marketing i tehničku podršku. Ova kancelarija je krajem 2008. godine preseljena sa iznajmljenog poslovnog prostora na Novom Beogradu u vlastite (kupljene) poslovne prostorije koje se nalaze u graničnom rejonu koji odvaja beogradska naselja Žarkovo i Cerak.

Austrotherm d.o.o. danas na četiri lokacije u Srbiji (Valjevo, Srbobran, Niš i Beograd) stalno  zapošljava oko 150 ljudi. Prodajnu mrežu preduzeća čini preko 200 partnera (distributera, trgovaca građevinskih materijala u veleprodaji i maloprodaji) raspoređenih po celoj zemlji, ali i u susednim državama Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, za koje srpski Austrotherm d.o.o. sve vreme ima nadležnost. Strukture u branši sa kojima Austrotherm d.o.o. aktivno i uspešno sarađuje nisu samo trgovci, već i inženjeri/projektanti, izvođači građevinbskih radova kao i građevinski investitori. Pomenutim strukturama se nude pre svega usluge konsaltinga, odnosno tehničkog savetovanja kada je u pitanju pravilna primena i ugradnja svih proizvoda robne marke "Austrotherm".    

Austrotherm d.o.o. je preduzeće koje je veoma aktivno u propagiranju potrebe za štednjom energije, tj. energetskih troškova, jer njegovi proizvodi upravo to i omogućavaju. Osim toga, preduzeće konstantno naglašava potrebu društva za čuvanjem životne sredine, tj. zaštitom ekologije, što je takođe misija preduzeća. Svi proizvodi marke "Austrotherm" koji se proizvode u Srbiji su proizvodi kvalitetnih ekoloških svojstava, a nastaju u fabrikama u kojima se proizvodni procesi ni po čemu ne razlikuju od istih procesa u fabrikama grupacije u inostranstvu, stacioniranim ponajviše u zemljama Evropske Unije. Podsećamo da kvalitetno termički izolovani objekti smanjuju potrebu za energentima, a to opet dovodi do redukcije emisije štetnih gasova, čime se čuva planeta na kojoj živimo.   

 

KATEGORIJE