AUSTROTHERM
AUSTROTHERM
14000 VALJEVO, SRB
MIRKA OBRADOVIĆA B.B.

014 291 310, CENTRALA
014 293 635, PRODAJA
021 3100 090, PJ SRBOBRAN
018 285 000, PJ NIŠ
011 2369 280, BEOGRAD-MARKETING
011 2369 283, BEOGRAD-TEHNIČKA PODRŠKA
DRAGOMIR ILIĆ, generalni direktor
VLADIMIR ĆUJIĆ, direktor marketinga

AUSTROTHERM

Austrotherm d.o.o. je srpsko preduzeće koje se bavi proizvodnjom i distribucijom termoizolacionih materijala od EPS-a (ekspandirani polistiren, tj. stiropor) i XPS-a (ekstrudirani polistiren). Preduzeće je deo internacionalne grupacije Austrotherm International, koja je sastavni deo austrijskog koncerna Schmid Industrie Holding (SIH). Ovaj koncern okuplja preko 100 kompanija u svetu koje proizvode različite vrste građevinskih materijala. 

Austrotherm d.o.o. je u Srbiji (Valjevo) registrovan u aprilu 2001. godine. U početku se preduzeće bavilo uvozom termoizolacionih proizvoda sestrinskih kompanija, iz fabrika stacioniranih u Austriji, Mađarskoj i Rumuniji. Već 2002. godine se kreće u izgradnju fabrike stiropora u Valjevu, koja je u avgustu 2003. svečano otvorena i puštena u pogon. 

Kompanija nakon započinjanja sopstvene proizvodnje u Valjevu još više jača i učvršćuje svoju poziciju na tržištu Srbije i već do 2005. godine postaje tržišni lider. U leto iste (2005) godine Austrotherm d.o.o. preuzima do tada konkurentske pogone u Srbobranu (EPS-fabrika) i Nišu (EPS- i XPS-fabrika). Posebno XPS-pogon unutar fabrike u Nišu postaje strateški bitan za preduzeće, s obzirom da prepoznatljive ružičaste termoizolacione ploče od ekstrudiranog polistirena, istovremeno otrporne na visoka mehanička opterećenja i sa odličnim zaptivanjem vlage, postaju vrlo bitan izvozni proizvod u zemlje u okruženju, ali i u neke zemlje srednje Evrope.   

Od početka 2006. godine je Austrotherm d.o.o. fizički prisutan i u srpskom glavnom gradu Beogradu, s obzirom da je tada otvoreno kompanijsko beogradsko predstavništvo – kancelarija za marketing i tehničku podršku. Ova kancelarija je krajem 2008. godine preseljena sa iznajmljenog poslovnog prostora na Novom Beogradu u vlastite (kupljene) poslovne prostorije koje se nalaze u graničnom rejonu koji odvaja beogradska naselja Žarkovo i Cerak.

Austrotherm d.o.o. danas na četiri lokacije u Srbiji (Valjevo, Srbobran, Niš i Beograd) stalno  zapošljava oko 150 ljudi. Prodajnu mrežu preduzeća čini preko 200 partnera (distributera, trgovaca građevinskih materijala u veleprodaji i maloprodaji) raspoređenih po celoj zemlji, ali i u susednim državama Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, za koje srpski Austrotherm d.o.o. sve vreme ima nadležnost. Strukture u branši sa kojima Austrotherm d.o.o. aktivno i uspešno sarađuje nisu samo trgovci, već i inženjeri/projektanti, izvođači građevinbskih radova kao i građevinski investitori. Pomenutim strukturama se nude pre svega usluge konsaltinga, odnosno tehničkog savetovanja kada je u pitanju pravilna primena i ugradnja svih proizvoda robne marke "Austrotherm".    

Austrotherm d.o.o. je preduzeće koje je veoma aktivno u propagiranju potrebe za štednjom energije, tj. energetskih troškova, jer njegovi proizvodi upravo to i omogućavaju. Osim toga, preduzeće konstantno naglašava potrebu društva za čuvanjem životne sredine, tj. zaštitom ekologije, što je takođe misija preduzeća. Svi proizvodi marke "Austrotherm" koji se proizvode u Srbiji su proizvodi kvalitetnih ekoloških svojstava, a nastaju u fabrikama u kojima se proizvodni procesi ni po čemu ne razlikuju od istih procesa u fabrikama grupacije u inostranstvu, stacioniranim ponajviše u zemljama Evropske Unije. Podsećamo da kvalitetno termički izolovani objekti smanjuju potrebu za energentima, a to opet dovodi do redukcije emisije štetnih gasova, čime se čuva planeta na kojoj živimo.   

 

KATEGORIJE