INFONET-468X60-BANNER

Norvežani započeli program energetske efikasnosti u Rusiji

06.06.2012. | Bizlife

Norveška investiciona banka (NIB) pokreće dugoročni finansijski program koji je usmeren ka poboljšanju energetske efikasnosti u industrijskom i toplotnom sektoru Ruske Federacije. Kao prva tačka programa navodi se otvaranje javne rasprave i savetovanja o potencijalnim projektima.

Sredstva će biti dodeljena od strane NIB-a u saradnji sa ruskim "Gazprombankom" i potencijalnim drugim bankama posrednicama. NIB je do sada izdvojio 60 miliona eura za kreditiranje projekata energetske efikasnosti.

Prilikom izrade projekta, NIB je sklopio ugovor sa švedskom konsultantskom firmom "Grontmij AB" koja će u sklopu dvogodišnjeg ugovora pomoći da se identifikuju potencijalni projekti, sprovedu mere energetske efikasnosti  i proceni zaštita okoline, organizuje obuka vezana za energetsku efiksanost i da se sprovede implementacija mera programa u Rusiji.

Savetovanje će biti finansirano uz pomoć bespovratnih sredstava iz Švedske koja će pružiti Ministarstvo spoljnih poslova i Švedska međunarodna agencija za razvojnu saradnju.

NIB je multilateralna financijska institucija u vlasništvu osam zemalja članica: Danske, Estonije, Finske, Islanda, Litvanije, Letonije, Norveške i Švedske. Banka finansira privatne i javne projekte unutar i izvan zemalja članica.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;