INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Maks-plast distanceri za građevinsku industriju

13.10.2023. | Gradjevinarstvo.rs

MAKS-PLAST je usko specijalizovan za proizvodnju plastičnih distancera (odstojnika) za armaturne mreže svih profila.

Maks-plast distanceri za građevinsku industriju

Foto: Maks-Plast

Pravilan (projektom predviđeni) položaj armature u armirano-betonskim elementima i konstrukcijama, od presudne je važnosti za trajno i bezbedno vršenje uloge koja je namenjena betonskom elementu.

Ukoliko položaj postavljene armature u betonskoj konstrukciji ne odgovara projektu po kom je taj položaj određen, nikako se ne može računati sa tim da će betonski element imati projetovane karakteristike, već će one uvek, u većoj ili manjoj meri, biti umanjene.

Višedecenijsko iskustvo građevinske industrije u radu sa betonima dovela su do apsolutno potvrđenih činjenica o uzrocima koji su odgovorni za prerano starenje betona. Kao najčešći krivac imenovano je oštećenje zaštitnog sloja, usled čega dolazi do oksidiranja armature u betonu i gubljenja projektovanih neophodnih karakteristika čvrstoće i savijanja.

Najefikasniji način da zaštitni sloj zadrži projektovanu dimenziju jeste postavljanje distancera. Pomoću njih, čak i u uslovima gradilišta, neće doći do sitnih nepreciznosti koje u perspektivi ugrožavaju čitavu betonsku konstrukciju.

Distanceri za beton su tako neophodni sastavni deo pri izvođenju svih armiračkih radova, kako u industrijskoj, tako i u individualnoj gradnji.

Maks-plast distanceri za građevinsku industriju

Foto: Maks-Plast

Ponuda firme MAKS-PLAST obuhvata sve elemente bez kojih se armiranje betona ne može zamisliti, a uz njih posao postaje lakši, brži i neuporedivo kvalitetniji. Spektar proizvoda ove kompanije je takav da svi koji su u poslu armiranja, izvođenja betonskih konstrukcija i livenja gotovih prefabrikovanih elemenata, mogu ovde naći sve što im je potrebno kako bi posao bio završen na najekonomičniji i najbezbedniji način.

Maks-plast distanceri za građevinsku industriju

Foto: Maks-Plast

MAKS-PLAST ima stabilan lager, brzu isporuku na gradilište i fleksibilan menadžment u pregovorima. Iskustvo im omogućava da posavetuju kupca u korišćenju novih materijala i metoda rada tako da kupac ostvari uštedu kroz saradnju sa njima koristeći nove i savremene tehnologije koje ubrzavaju rad i smanjuju potreban broj radnika za ostvarenje posla.

Stalno usavršavanje i praćenje tehnoloških dostignuća, kao i iskustvo sticano 35 godina, kao rezultat su dali stalnu saradnju sa renomiranim građevinskim preduzećima sa naših prostora. Zahvaljujući ovim preduzećima, kao i vodećim projektantima čije sugestije su usvajali, dizajnirali su i proizveli distancere koji im donose privilegiju da se na osnovu njihovih distancera proračunava statika vodećih projekata. Hvala im na tome!

 

Komentari: 1

Barmen 27.10.2018 22.23.27

Ako pogledamo armiranu plocu, stub ili gredu nakon sto se skine oplata sme li da se vidi armatura?

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


MORAVACEM-300X250-BANNER
LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;