INFONET-468X60-BANNER

Tokom proleća biće završeno povezivanje Požeške ulice i petlje "Hipodrom"

23.03.2012. | Večernje novosti

Vozači će sa petlje "Hipodrom" automobilom uskoro moći direktno da stignu do "žile kucavice" na Banovom brdu. Povezivanje Požeške ulice sa novom saobraćajnicom privodi se kraju, a marljivi su i radnici sa novobeogradske strane, gde u zoni Otvorenog tržnog centra postavljaju stubove za budući beogradski metro.

Na deonici od petlje "Hipodrom" prema Požeškoj ulici, koja je dugačka 550 metara, završena je izgradnja prve od tri konstrukcije. Postavljeni su ivičnjaci i betonirane servisne staze, a u toku je montiranje pešačkih ograda. Na drugoj konstrukciji završeni su svi stubovi i u toku je betoniranje glavnog nosača, dok su za treću izgrađeni stubovi i sada se radi montaža oplate i armature za betoniranje.

Konstrukcija se u svom gornjem delu spaja sa ranije rekonstruisanim delom Požeške ulice, kod raskrsnice sa Ulicom Vladimira Radovanovića.

Prema rečima Aleksandra Bijelića, gradskog menadžera, konstrukcija predstavlja denivelisanu saobraćajnicu sa po dve trake u oba smera. Ispod nje će biti servisna saobraćajnica povezana sa okolnom saobraćajnom mrežom preko Paštrovićeve ulice. Ukupna površina sve tri konstrukcije je 8.000 kvadratnih metara, a u njih će biti ugrađeno oko 600 tona armature.

- Kompletna konstrukcija bi trebalo da bude završena tokom proleća, a vozila će sa Banovog brda Požeškom ulicom bez zaustavljanja stizati za nekoliko minuta do zone nekadašnjeg pružnog prelaza - kaže Bijelić.

- Odatle će, opet, za par minuta preko "Mosta na Adi", preći reku i stići u Novi Beograd.

Kod "Buvljaka" niču stubovi za metro

I na severnim pristupima "Mostu na Adi" ne manjka aktivnosti. Na delu kod "buvljaka" u toku je izrada stubova za konstrukciju beogradskog metroa. Završeni su stubovi od Jurija Gagarina do samog mosta, kao i oni na suprotnom kraju gradilišta kod železničke stanice. Tu je već počelo postavljanje skele za izradu gornje konstrukcije metroa i ubrzo će početi izlivanje betona u gornju konstrukciju.

Svi radovi na ovoj deonici biće završeni do kraja godine, kao i na konstrukciji od mosta do sredine železničke stanice.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;