IZOLACIJA-468X60-BANNER

„Green Heart" kreće ovog leta

10.04.2017. | Beobuild

Poslovni kompleks „GTC Square“, na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara umetnosti, ući će ove godine u veliku dogradnju i rekonstrukciju. Postojeći objekti izgrađeni su početkom 2009. godine, a najavljeni radovi podrazumevaju rekonstrukciju postojećih i dogradnju novih objekata u dve faze. Nakon rekonstrukcije i dogradnje kapacitet postojećeg kompleksa biće višestruko uvećan, uz tri nova objekta na parceli i dodatnih 60.800 kvadrata bruto prostora. Planirano je preoblikovanje površina između objekata i formiranje parkovskog ambijenta u unutrasnjosti bloka, kao i izgradnja velike podzemne garaže sa 900 parking mesta. U skladu sa istaknutim zelenilom kompleks će dobiti i novo ime – „Green heart“ (Zeleno srce).

Slika 1. „Green Heart“ (foto: Beobuild)

Sadašnji kompleks „GTC Square“ raspolaže sa oko 20.000 kvadrata u dva objekta građenih bez podzemne garaže, tako da najveći deo parcele zauzimaju otvoreni parkinzi. Izgradnjom velike trospratne podzemne garaže oslobađa se značajan deo parcele za nove komercijalne kvadrate i na tom delu bloka biće izgrađena tri nova sedmospratna objekta prvoklasnog kancelarijskog prostora. Radovi će biti realizovani u dve faze, gde se u prvoj radi rekonstrukcija postojećih zgrada u okviru sadašnjih gabarita uz izmenu fasade i ulaznog hola, kao i gradnja garaže i dva nova objekta. U drugoj fazi će biti izgrađena još jedna nova zgrada. To znači da će kompleks nakon rekonstrukcije činiti 5 objekata i garaža sa ukupno 87.500 kvadrata bruto građevinske površine.

Slika 2. „Green Heart“ (foto: Beobuild)

Poseban akcenat je stavljen na zelenilo i stvaranje prijatnijeg radnog okruženja za korisnike objekata, što se ogleda i na arhitekturi objekata i na uređenju otvorenih površina. Svi novoizgrađeni objekti koncipirani su sa terasama, što će omogućiti ozelenjavanje fasada i kreiranje prirodnog okruženja. Sve terase gledaju ka unutrašnjosti bloka gde je planirano centralno zelenilo sa parkovskim uređenjem. Na 3D prikazima vidi se i „omotač” koji treba da pomogne na uštedi energije i zaštiti unutrašnjeg zelenila.

Realizacija prve faze radova počeće u junu ove godine, dok je planirani rok za završetak treći kvartal 2018. Ukupna vrednost svih radova u obe faze iznosi oko 65 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ime 08.12.2022.
Narod je bio prisiljen da zida bez papira j...
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...

;