KONSTRUKTOR KONSALTING
KONSTRUKTOR KONSALTING
11090 BEOGRAD, SRB
OSLOBOĐENJA 10

011 2562 231
011 2562 231
DRAGAN BRKIĆ, direktor

KONSTRUKTOR KONSALTING

Konstruktor kompanija je započela sa poslovnim aktivnostima 2004. godine, osnivanjem prve firme u grupi - Konstruktor konsalting, čija je osnovna delatnost projektovanje i izvođenje objekata visokogradnje. Do sada je projektovano/izvedeno više od 200 objekata, ukupne površine oko 500.000m². Radi po sistemu „ključ u ruke“, dakle potpuna usluga za investitora, od definisanja koncepcije objekta, celovitog projektovanja do realizacije svih neophodnih dozvola i izvođenja radova. Konstruktor konsalting je danas vodeća kompanija u Konstruktor Grupi i glavni generator poslova i prihoda.

Konstruktor distribucija i Konstruktor metal

Prva važna prekretnica u razvoju je bila 2011. god. i osnivanje Konstruktor metala, kao preduzeća za proizvodnju čeličnih i aluminijumskih konstrukcija. Maksimalni mesečni proizvodni kapaciteti se kreću oko 500t čelične konstrukcije i oko 1500m² aluminijumskih sistema.

Iste godine se osniva i klasična trgovinska firma, Konstruktor distribucija, specijalizovana za trgovinu visokokvalitetnim građevinskim materijalima, pre svega K-bondom (brendirani alukobond, koji se po unapred specificiranim tehničkim karakteristikama proizvodi i brendira za potrebe Konstruktora), termoizolacionim sendvič panelima austrijske kompanije Brucha i raznim vrstama čeličnih materijala.

Konstruktor oprema - građevinska mehanizacija i oprema

U 2016. godini osniva se posebna firma, Konstruktor oprema i vrše se značajna ulaganja u mehanizaciju, montažne skele, oplatne sisteme i flotu kamiona koji se koriste u prvim fazama svakog građevinskog projekta, pri čemu se očekuje da ovaj biznis bude i uslužni servis za druge građevinske firme na tržištu.

Vrhunski stručnjaci - vrednost Konstruktora

Na nivou svih preduzeća Konstruktora, zaposleno je više od 100 zaposlenih, pri čemu dominiraju građevinski inženjeri, arhitekte, elektroinženjeri i mašinski inženjeri. Poslovni prihodi su tokom prethodnih godina konstantno rasli, sa prosečnom godišnjom stopom koja se kretala oko 15%.
Konstruktor je među tri vodeće kompanije u domenu projektovanja i gradnje montažnih objekata i pet vodećih kompanija u visokogradnji u Srbiji. Kompanija funkcioniše u integrisanom IS u okviru koga su povezane procedure rada i kontrole kvaliteta, u skladu sa ISO standardima.

Pouzdan saradnik investitora i poslovnih partnera

Jednako su važne obe strane građevinskog biznisa – investitori, koji su nosioci projekata, ali i različiti poslovni partneri (podizvođači, dobavljači...) koji su u funkciji biznisa. Za realizaciju svojih projekata Konstruktor biraju renomirani strani i domaći investitori, od kojih se mnogi obraćaju da radi za njih i na drugom i trećem objektu.

Koncept Konstruktora bazira se na objedinjenom projektovanju i izvođenju, odnosno distribuiranju kompletnog proizvoda. Istovremeno, kroz fer odnos, tokom svih godina je izgrađen krug podizvođača i dobavljača koji partnerskim pristupom, doprinose uspešnoj realizaciji zahtevnih projekata u pogledu kvaliteta i rokova.


Konstruktor Konsalting d.o.o; tel: +381 11 25 62 231; office@konstruktorgrupa.com

Konstruktor Metal d.o.o; tel: +381 11 25 62 231; office@konstruktorgrupa.com

Konstruktor Distribucija d.o.o; tel: +381 11 25 62 231; office@konstruktorgrupa.com

Konstruktor Oprema d.o.o; tel: +381 11 25 62 231; office@konstruktorgrupa.com