Ubrzanje energetske efikasnosti u zgradama i moderne daljinske energije u Beogradu

26.10.2016. | Energetski portal Srbije

Grad Beograd pokreće 31.10.2016. „Akcelerator energetske efikasnosti u zgradama“ i „lnicijativiu za daljinsku energiju u gradovima“. Ovaj projekat je pokrenut uz inicijativu Ujedinjenih nacija pod nazivom „Održiva energija za sve” („SE4AII“).

„Akcelerator energetske efikasnosti u zgradama“ predstavlja mrežu preduzeća i nevladinih organizacija koje su se obavezale na partnerstvo i saradnju sa donosiocima odluka kako bi pomogli ostvarivanje ciljeva grada u oblasti energetske efikasnosti u zgradama. Tokom narednih godinu dana, ovo partnerstvo ce uključiti zainteresovane strane na nivou grada, globalne „SE4AII“ partnere i preduzeća , kao i organizacije civilnog društva.

„lnicijativa za daljinsku energiju u gradovima“ predvođena Agencijom Ujedinjenih nacija za životnu sredinu, okuplja gradove, akademsku zajednicu, preduzeća i finansijske  institucije u zajedničkoj težnji da ubrzaju modernizaciju daljinske energije. U naredne tri godine, Grad Beograd će, kao pilot grad u okviru ove inicijative, biti korisnik podrške kako bi se unapredili održivost i kvalitet sistema daljinske energije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...