INFONET-468X60-BANNER

Siva faza – Izgradnja kuće već od 350 evra po kvadratu!

13.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Cena stanova u novogradnji dostigla je nove maksimalne vrednosti, te je rešavanje stambenog pitanja za mnoge postalo finansijski neizvodljivo. Baš zato, umesto kupovine stana u gradu, mnoge porodice odlučuju da same sebi sagrade kuću – negde na periferiji, u malom mestu ili duboko u prirodi.

Kuću u sivoj fazi možete sagraditi za samo 3 meseca

Kuću u sivoj fazi možete sagraditi za samo 3 meseca (Foto: Xella Srbija)

Međutim, svako ko se odluči na ovaj korak imaće brojne dileme. Kako početi? Koje materijale odabrati? Kako doći do građevinske dozvole? Gde naći dobre majstore? Kako ispratiti radove na gradilištu? Kako ostati u granicama planiranog budžeta?

Šta je "siva faza"?

Raspoloživi budžet za izgradnju je često ograničavajući faktor, koji nam ne dozvoljava da sve zamisli realizujemo odjednom. Upravo zato je sve zastupljenije izvođenje objekta po fazama, među kojima je svakako najpoznatija tzv. Siva faza.

Siva faza podrazumeva određeni nivo izvedenosti objekta. Na primeru porodičnih kuća siva faza uključuje iskop, izradu temelja, zidova i krova. Ukoliko je u pitanju spratna kuća, sivom fazom je obuhvaćena i izrada međuspratne konstrukcije. Drugim rečima, objekat je u potpunosti ozidan i stavljen pod krovni pokrivač, što znači da je u dovoljnoj meri zaštićen do otpočinjanja završnih i zanatskih radova, u dinamici koja odgovara budućem vlasniku.

U potpunosti ozidan objekat, stavljen pod krovni pokrivač

Ozidan objekat, stavljen pod krovni pokrivač (Foto: Xella Srbija)

Stručno vođenje kroz izgradnju

Kompanija Xella Srbija je na domaćem tržištu ponudila jedinstveni paket usluga – stručno povezivanje i vođenje kroz izgradnju.

Investitor će na raspolaganju imati tim stručnjaka koji ga vode kroz celokupni proces gradnje kuće – od odabira idejnog rešenja, do završetka sive faze grubih građevinskih radova.

"Kreirali smo novi koncept za izgradnju porodičnih kuća. Paket naših usluga podrazumeva (ugovorom definisanu) podršku prilikom gradnje kuće u sivoj fazi. Osim toga, pružamo i povezivanje sa projektantima i izvođačima radova i praćenje procesa izgradnje. Ceo koncept je osmišljen sa ciljem da do svog doma dođete što pre, što lakše i uz našu stručnu pomoć" – ističu iz kompanije Xella Srbija.

Koncept se odnosi na idejna rešenja Ytong kuća i označenih sa "Mogućnost realizacije u sivoj fazi". Na raspolaganju je 15 različitih tipova kuća. Na osnovu dosadašnjeg iskustva, najtraženije su vikend kuće, čija bruto površina iznosi oko 60-65 kvadrata. U pitanju su Kuća #24 i Kuća #30 – prizemne kuće sa dvovodnim krovom i prostranom terasom.

Cena gradnje kuće u sivoj fazi

"Cena gradnje Ytong tipske kuće u sivoj fazi iznosi od 350 evra po kvadratu. U navedenu cifru uračunata je usluga projektovanja, dobijanja građevinske dozvole, kupovina građevinskog materijala, izvođenja i praćenja gradilišta" – navodi Danilo Vučurević, predstavnik prodaje za porodične kuće, kompanije Xella Srbija.

Uz Xella stručni tim, vašu kuću u sivoj fazi možete sagraditi za samo 3 meseca!

Korak po korak

Izgradnja kuće nije jednostavan proces, ali je mnogo lakši uz stručnu pomoć. Ukoliko se odlučite za izgradnju Ytong kuće, potrebno je da popunite kontakt formular. Nakon toga, bićete povezani sa regionalnim predstavnikom koji će odgovoriti na sva vaša pitanja.

Kada se upoznate i saglasite sa svim detaljima, potpisujete "Ugovor o savetovanju i posredovanju" sa savetnikom, koji je zvanični spoljni saradnik kompanije Xella Srbija, sa potrebnim znanjem i iskustvom.

Nakon uplate akontacije, pristupa se potpisivanju "Ugovora o izgradnji" sa preporučenom građevinskom firmom. Ugovorom su određena obostrana prava i obaveze.

Saradnja počinje potpisivanjem ugovora

Saradnja počinje potpisivanjem ugovora (Foto: Xella Srbija)

Zašto Ytong kuća u sivoj fazi?

Ytong materijal poseduje niz prednosti od kojih je svakako najpoznatija vrhunska termoizolacija. Savršen spoj građevinskog materijala sa termoizolacionim svojstvima, omogućiće Vam da ostvarite uštede kako tokom same izgradnje, tako i kasnije tokom eksploatacije kuće.

Ukoliko izgradite kuću u sivoj fazi od Ytong materijala, prilikom završnih radova Vam neće biti potrebna nikakva dodatna termoizolacija, što je svakako značajna ušteda.

Pravilno ozidani zidovi od Ytong-a ne zahtevaju unutrašnje malterisanje, već su dovoljno ravni, te ih možete direktno gletovati. Ytong se veoma lako obrađuje i oblikuje, te u mnogome pojednostavljuje proces sprovođenja elektro i vodovodnih instalacija.

Ytong materijal je sačinjen od potpuno prirodnih sirovina, masivan i trajan, te će Vama i Vašoj porodici omogućiti život u prijatnom, zdravom i udobnom domu za više generacija.

Kako do kuće? Lako!

Ukoliko se opredelite za izgradnju porodične kuće, dobra vest je da na tom putu ne morate biti sami. Možete se osloniti na pomoć i podršku kompanije Xella. Uz Xella stručni tim, izgradnja porodičnih kuća nikad nije bila brža, lakša i sigurnija. Na raspolaganju Vam je 15 idejnih rešenja, kao i tim vodećih stručnjaka, projektanata i izvođača u Srbiji. Na Vama je samo da izaberete!

Treba samo da odaberete neko od ponuđenih rešenja

Treba samo da odaberete neko od ponuđenih rešenja (Foto: Xella Srbija)

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;