INFONET-468X60-BANNER

Sistemska rešenja iz XELLA-e

01.03.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Xella Group je nemačka kompanija koja razvija, proizvodi i prodaje građevinske i izolacione materijale. Sa robnim markama Ytong, Silka i Hebel, Xella je jedan od najvećih svetskih proizvođača porobetona i silikatnih proizvoda.

Xella temelji poslovanje na sopstvenoj tehnologiji, razvijenoj u istraživačkom centru u Nemačkoj. Centar je odgovoran za temeljna istraživanja i razvoj proizvoda, kao i konstantno unapređenje energetski efikasnih građevinskih procesa, sistema i tehnologije.

Sistemska rešenja iz XELLA-e

Sistemska rešenja iz XELLA-e

Xella Srbija, kao deo Xella Group-e, primenjuje tehnologiju proizvodnje koja je istovetna Nemačkoj - sve je standardizovano prema najvišem evropskom modelu i ispraćeno strogim kontrolama kvaliteta.

Sa rastućom potrebom za ispunjenjem sve zahtevnijih standarda gradnje i energetske efikasnosti, kompanija Xella donosi na tržište Srbije kompletan asortiman građevinskih materijala koji su u svetskoj građevinskoj industriji već duže vreme koriste i obuhvataju raznovrsne Ytong termoblokove, Multipor mineralne termoizolacione ploče i Silka silikatne blokove.

YTONG

Ytong je savremeni građevinski materijal za zidanje iz grupe porobetona, koji svojom poroćelijskom strukturom obezbeđuje vrhunsku termoizolaciju. Danas je robna marka Ytong na mnogim područjima sinonim za porobeton i merilo vrednosti drugim osnovnim građevinskim materijalima. Beli zidni blokovi omogućavaju odličnu toplotnu izolaciju, izuzetnu otpornost na požar, daju optimalnu zvučnu izolaciju, jednostavno se obrađuju i oblikuju, te se ubrajaju u ekološki zdrav materijal. Celokupan sistem gradnje, u kojem se svi sastavni delovi optimalno nadopunjuju, predstavlja podlogu za efikasna i visoko vredna rešenja u stambenoj i drugim vrstama izgradnje.

Arhitekte širom sveta savetuju da se pri projektovanju i gradnji upotrebljavaju materijali koji će pametno koristiti raspoložive resurse i obezbediti ekonomičnu eksploataciju tokom narednih decenija. Iz tog razloga se i preporučuje Ytong termoblok, jer je to materijal koji ispunjava sve navedene zahteve.

Transport YTONG palete

Transport YTONG palete

SILKA

Silka silikatni blokovi predstavljaju tradicionalan građevinski materijal, proizveden od prirodnih mineralnih sirovina koji se, zahvaljujući jedinstvenim mehaničkim i fizičkim svojstvima koristi u građevinarstvu više od jednog veka. Silka silikatni blokovi poseduju niz prednosti u poređenju sa drugim građevinskim materijalima – visoka gustina pruža odličnu zaštitu od buke i garantuje mirno i opuštajuće okruženje u životnom i radnom prostoru. U zavisnosti od debljine Silka blokova i njihove gustine, izolaciona moć Silka pregradnog zida iznosi i do 58 decibela.

Transport SILKA palete

Transport SILKA palete

MULTIPOR

Multipor je savremeni materijal za termoizolaciju, proizveden u poptunosti od prirodnih sirovina i kao takav je jedinstven na tržištu. Multipor mineralne termoizolacione ploče svojim karakteristikama (klasa A1 negorivosti, paroprpousnost) garantuju celokupno rešenje u smislu energetske efikasnosti i zaštite od požara. Multipor ploče mogu da se montiraju i sa spoljne, a jedini su termoizolacioni materijal preporučljiv za ugradnju i sa unutrašnje strane. Samim tim, Multipor termoizolacione ploče su savršene za primenu kod zgrada koje su pod zaštitom države, kao i kada postoji potreba da se izoluje samo jedan deo objekta.

Transport MULTIPOR palete

Transport MULTIPOR palete

Svi materijali (Ytong, Multipor, Silka) proizvode se od potpuno prirodnih sirovina i obezbeđuju zdravo stanovanje. Pri tome apsolutno su sigurni, potpuno negorivi, (u)gradnja je brza i laka, lako se oblikuju, tako da je granica kreativnosti samo vaša mašta!

Za više informacija o rešenjima i referencama iz Xella asortimana pogledajte internet prezentaciju www.ytong.rs ili pozovite besplatni info telefon: 0800 111 112.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUMIT
BAUMIT
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

POLET IGK
POLET IGK
NOVI BEČEJ
www.polet.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;