SFSOPLATE-468X60-BANNER

Gradite bolje uz NEXE: Otkrijte blokove vrhunskih karakteristika

20.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U dinamičnom svetu savremene gradnje, gde svaki detalj igra ključnu ulogu u stvaranju funkcionalnih i udobnih životnih i radnih prostora, kompanija NEXE izdvaja se svojom inovativnošću u proizvodnji građevinskih materijala.

Giter 25 Optim

Klasičan blok - Giter 25 Optim (Foto: Nexe)

Fokusirajući se na integraciju vrhunskih termo i zvučnih izolacionih svojstava, NEXE predstavlja seriju građevinskih blokova koji su rezultat naprednih tehnoloških istraživanja. Sa težnjom ka održivoj gradnji, proizvedeni su isključivo od prirodnih materijala, bez sintetičkih dodataka, što ih čini izuzetno pogodnim za gradnju zdravijih životnih prostora.

Akustični blokovi

Ispitivanja zvučne izolacije potvrdila su da NEXE termo blokovi na visokom nivou odgovaraju zahtevima tržišta.

Nakon što su zadovoljene potrebe za termo izolacijom kako bi gradnja svakog stambenog i poslovnog objekta osigurala optimalnu toplotu zimi, ali i ugodnu temperaturu leti, sve više se nameće potreba i za zvučnom izolacijom. Spajanjem te dve komponente AD POLET IGK u svom pogonu za proizvodnju cigle u Stražilovu kupcima je predstavio novu karakteristiku poznatih Poletovih termo blokova TB 25 i TB 20 - onu akustičnu.

Ispitivanje zvučne izolacije glinenih blokova s vertikalnim šupljinama oznaka A blok TB 25 i A blok TB 20 izvršeno je u laboratorijima za akustiku i vibracije u Institutu za ispitivanje materijala a.d. Beograd. Ispitivanja su izvršena u skladu sa svim propisanim standardima, a dobijen je rezultat od 54db za A blok TB 25 i rezultat od 52db za A blok TB 20.

Prema važećim standardima, granica za postizanje akustičnih svojstava i izdavanje atesta je 52db, iz čega proizlazi da NEXE akustični termo blokovi na visokom nivou odgovaraju zahtevima tržišta.

Zvučna izolacija postala je važan element gradnje.

Kako je trend gradnje u Srbiji fokusiran na kombinaciju stambeno-poslovnih prostora, ispunjavanje akustičnih normi polako postaje podrazumevana dodatna vrednost objektu, čime se ispunjavaju potrebe svih ciljnih grupa kupaca nekretnina.

Prednost ovih blokova čini i njihov veliki format što osigurava manju upotrebu blokova po kvadratnom metru. Time je smanjena i potrošnja maltera, a smanjuje se i vreme gradnje. Akustični termo blokovi A blok TB 25 i A blok TB 20 proizvedeni su isključivo od prirodnih materijala, bez sintetičkih dodataka.

A blok TB 20

Dimenzije 380x200x238
Bruto zapreminska masa 750kg/m3
Procenat šupljina 58%
Zvučna izolaciona moć 52db
Pakovanje - paleta (kom) 84

A blok TB 20

A blok TB 20 (Foto: Nexe)

A blok TB 25

Dimenzije 380x250x238
Bruto zapreminska masa 800kg/m3
Procenat šupljina 58%
Zvučna izolaciona moć 54db
Pakovanje - paleta (kom) 60

A blok TB 25

A blok TB 25 (Foto: Nexe)

Termo blokovi

NEXE Termo blokovi su blokovi velikog formata koji omogućuju manji utrošak blokova po m2, manju potrošnju maltera i uštedu vremena u gradnji. Termoizolacione osobine Termo blokova dobijaju se pravilnim projektovanjem poroznosti, dimenzija i dizajna finalnog proizvoda. Na taj način omogućava se akumulacija toplote tako da se blokovi polako hlade a leti sporo zagrevaju. Pored izvrsnih termoizolacionih svojstva termo blokovi zahvaljujući svojoj poroznosti imaju olakšanu masu čime se uveliko olakšava manipulacija blokovima na gradilištu.

Termo blok TB 25 Optim

TB 25 Optim (Foto: Nexe)

Sa građevinsko-biološkog aspekta, termo blok je idealan proizvod jer je isključivo izrađen od prirodnih materijala bez sintetičkih dodataka. Zidovi od termo blokova omogućuju dobra paropropusna svojstva i dobru zvučnu izolaciju, a u kombinaciji sa dodatnom toplotnom izolacijom i dobra izolaciona svojstva i daju preduslov za stvaranje prijatne mikroklime u prostoru.

Pregradni blokovi

NEXE Pregradni blokovi koriste se za zidanje unutrašnjih pregradnih zidova debljine 10 ili 12cm. Sve veća je upotreba pregradnih blokova u novogradnji kako zbog što jednostavnije i brže ugradnje, tako i zbog osiguravanja većeg neto prostora.

Pregradni TB 10

TB 10 (Foto: Nexe)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;