Staklene pregrade

17.06.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Poslodavci sve više uočavaju prednosti all-in-glass pregrada budući da štede dragoceni prostor i omogućavaju prodor prirodne svetlosti, što stimulativno utiče na raspoloženje zaposlenih.

Želeći da maksimalno iskoriste dnevnu svetlost, dizajneri enterijera se najčešće odlučuju za staklene pregrade. Staklo enterijer čini elegantim, otvara prostor i omogućava veću interakciju među zaposlenima, podržavajući tako timski rad. Različiti multifunkcionalni sistemi za staklo zahtevaju manje mesta nego klasični zidovi, a prostor se lako može transformisati i podeliti u skladu sa željama investitora. Poslovni prostori mogu se brendirati peskiranjem ili folijama za staklo s digitalnom štampom. Vertikalni stakleni zidovi se mogu iskoristiti i kao table za pisanje.

U ponudi kompanije CASA - Custom Art & Solutions Alternative može se pronaći prvoklasan arhitektonski okov i sistemi pametnih rešenja za implementaciju u eksterijeru i enterijeru.

HSW
Sistemi za staklo mogu se koristiti i za izloge maloprodajnih objekata s klatno-vratima koja su integrisana u staklenu pregradu. Klizni stakleni pregradni zidovi „HSW“, proizvod su novije tehnologije i idealni su za ugostiteljske objekte, zimske bašte ili izloge u tržnim centrima. Prednosti su im višestruke: omogućavaju panoramski pogled, nema vertikalnih okova i podnih prepreka. Sistem se izrađuje po meri. Maksimalna visina panela prevazilazi slične sisteme na tržištu i dostiže do 4.000 mm, dok širina jednog panela može biti do 1.250 mm a na jednom parking mestu trpi opterećenje do 1.000 kg. Dužina staklenog zida je neograničena.

 

 

ALEXA I MR
Sofisticirana tehnologija laganih aluminijumskih štokova „Alexa“ i „MR“ aluminijumskih profila laka je za implementaciju bilo da su u pitanju jednostavni ili kompleksni sistemi staklenih pregrada. Karakteriše ih ugradnja po principu „suve montaže“ što ih čini idealnim i za kasniju adaptaciju. „Alexa“ svojim širokim asortimanom može odgovoriti na bilo koju situaciju kada su u pitanju staklene pregrade i vrata. Svi tipovi „Alexa“ profila mogu se kombinovati sa kolekcijom okova nemačkog proizvođača Dorma za staklena vrata.

 

 

 

WCP
Raznovrsnu primenu ima i aluminijumski stezni profil – „WCP“. Perfektno odgovara svim slobodnovisećim staklenim elementima ili kompletnim zidovima od stakla. Odlikuje ga jednostavna ugradnja a namenjen je za kaljeno sigurnosno staklo debljine od 8 do 19 mm. Završna obrada je moguća u svim tonovima po RAL karti, a standardna je eloksirani aluminijum (EV1) i satinirani inoks (SSS). Sistemi profila „MR22“, „MR28“ i „WCP“ mogu se integrisati sa kliznim ili pivot vratima.

 

 

AGILE
Za ograničen prostor preporučuju se elegantni sistemi staklenih fiksnih pregrada u kombinaciji sa kliznim drvenim ili staklenim vratima, poput „Agile 150“. Transparentni stakleni frontovi s minimalno vidljivim okovima mogu se montirati na zid ili na plafon.

Stručni tim firme CASA – Custom Art & Solutions Alternative stoji na raspolaganju za sva pitanja i spreman je da pruži kontinuiranu razvojnu i postprodajnu podršku.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOMIS ENTERIJERI
DOMIS ENTERIJERI
SREMSKA MITROVICA-LAĆARAK
www.domisenterijeri.com

KNAUF ZEMUN
KNAUF ZEMUN
BEOGRAD-ZEMUN
www.knauf.rs

TKK BEOGRAD
TKK BEOGRAD
BEOGRAD-ZEMUN
www.tkk.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...