Savremeni Muzej umetnosti u Buenos Airesu

12.07.2012. | Evolo.us

U sadašnjem predlogu projekta za savremeni Muzej umetnosti u Buenos Airesu, sam početak se zasniva na sinergetskim tomovima i isprepletanim mnogostrukostim tektonskim oblicima i panelima koji stvaraju dinamičnu fluksion masu, površinu i liniju. Artikulacije uključuju prenos formalnih masa u aranžmanu ili ka solidarnoj grupi koja obavlja više svojih zadataka.

Muzej je višeslojan i sastoji se od sjajnih komadića koje teže zajedničkim poli - operativnim, strukturalnim, senzualnim i niz tektonskim osobinama. Efekat multi - generativnih grupisanih oblika i rada zajedno kao izvođačke celine je raznovrstan skup tečnosti i iskristalisan komponentama strateški postavljenim za ishod dinamične strukture i ima ulogu u vizuelnom i eksperijentalnom uticaju gledaoca.

Muzej projektovan od strane arhitektonskog biroa MA2 je izgrađen uz pomoć tektonike i prostora u polju "Fluksion sinergiea". Ove oblasti kooperativne interakcije fluida i oblika sinergijskih linija takođe proizvode čitav niz poželjnih obrazaca kao klasični linijski rad "Guilloche", odnosno stvaranje "The Guilloche" efekta.

Kako se projekat sve više približava generativnom pristupu i vektor prostoru, volumenu i obliku, rezultat je zgrada sa intenzitetom koja utiče na vizuelna čula u zanimljivom i dinamičnom iskustvu.


Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...