INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Muzej umetnosti Žuta reka (Yellow River art centre)

15.06.2012. | Arch Daily

Projektovan od strane arhitektonskog biroa WAA, muzej umetnosti u gradu Jinčuan (The Yinchuan) će biti prvi projekat razvijen u okviru novog dela centra umetnosti. Projekat se zove Muzej umetnosti Žuta reka (Yellow river art centre) zbog svoje blizine sa rekom Hoangho koja je "kolevka kineske civilizacije" prethodnih generacija i koja je pomogla zaštiti i bezbednosti ranih naseljenika. Smešten 20 kilometara od centra grada, glavna funkcija ovog muzeja će biti da se budućim naraštajima povećava blagostanje buduće lokalne socijalne infrastrukture.

 

Česte poplave poslednjih godina ilustruju svoj destruktivni kapacitet i karakter, što se može posmatrati putem satelitskih snimaka koji aludiraju na promenjivost reka, menjanje njihovih lokacija i deponovanje velike količine nanosa i otpadaka u procesu u i oko oblasti Jinčuan. Muzej će biti osnova karaktera i živopisnosti jedne zajednice, paralelno sa arhitektonskim ambicijom šeme.

Muzej je konstruisan uz pomoć stakla, (Glass Reinforced concrete) tehnologijom koja nikada ranije nije korišćena u Kini. Ova tehnika omogućava besprekornu tranziciju podataka iz računara dodatih korišćenjem programa za uklanjanje ljudskih grešaka iz procesa izgradnje. Ovaj model je završen kompjuterski i uz pomoć analize svaki panel je izmišljen kao oblik na koji se uliva beton uz pomoć fiber - stakla kako bi stvorio vrlo tanak jak kalup. Postoje mnoge prednosti korišćenjem stakla, njena svetlost je izdržljiva i snažna i omogućava smanjenje strukture kako bi se izbeglo nepotrebno rasipanje materijala.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;