PRIJAVA-468X60-BANNER

Novi modeli bojlera Metalac sa suvim grejačem i inox kazanom

25.02.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Metalac bojler je svoj proizvodni portfolio obogatio novim modelima bojlera sa suvim grejačem i inox kazanom. Asortiman bojlera Metalac sa suvim grejačem i inox kazanom, uz 15 godina bezuslovne garancije na inox kazan, čine: MB Standard 50 i 80l, MB Praktik 80l, MB Kombinovani za levu odnosno desnu montažu 80 i 120l. U ponudi je i MB KLASSA sa suvim grejačem i emajliranim kazanom od 50 i 80l, sa 6 godina garancije i montažom vertikalno i horizontalno.

Novi modeli bojlera sa suvim grejačem i inox kazanom

Životni vek duplo presovanog suvog grejača duži je u odnosu na klasičan bakarni grejač. Duplo presovani suvi grejač može da radi i u uslovima nedostatka vode u kazanu. Klasičan bakarni grejač za vreme zagrevanja mora biti potopljen u vodu, u protivnom vrlo brzo pregori. Kod bojlera sa suvim grejačem manje je izdvajanje kamenca i efikasnija je razmena toplote između grejača i vode.

Suvi grejač je smešten u prohromsku cev, na čijoj površini se kamenac teže zadržava. U situacijama kada na dnu bojlera postoji veća količina kamenca, velika površina duge prohromske cevi obezbeđuje da razmena toplote između suvog grejača i vode bude i dalje efikasna.

Kod suvog grejača ne postoji uticaj galvanskih struja, što dodatno produžuje njegov životni vek. Pored razmene toplote sa vodom, prohromska cev štiti suvi grejač od uticaja galvanskih struja.

Karakteristike ovih vrsta bojlera su: brza i laka zamena suvog grejača bez pražnjenja vode iz bojlera, bez direktnog kontakta sa vodom (SG je u posebnoj čauri i nije u direktnom kontaktu sa vodom), manje nakupljanje kamenca (pošto je SG u posebnoj čauri i nije u direktnom kontaktu sa vodom), duži životni vek suvog grejača, manji utrošak električne energije i jednostavna montaža uz univerzalni nosač.

Više o ovome pogledajte ovde.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TOTPROMET-NGBSH-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;