Od januara nov način proizvodnje u surduličkoj fabrici „Knauf Insulation“

03.12.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Nemačka kompanija „Knauf Insulation“ od 1. janura 2016. godine uvodi novu tehnologiju proizvodnje kamene mineralne vune u Surdulici. Za ovih deset godina, od kako je „Knauf Insulation“ uspešno privatizovao surduličku fabriku, došlo se do inovativnog rešenja čemu su prethodila konstantna ulaganja u fabriku i tehnologiju, više od 25 miliona evra.

- Ovo je svojevrsna nagrada „Knauf Insulation“ grupacije za naše sjajne rezultate. Od januara krećemo sa novim načinom proizvodnje, uvodimo Ekos tehnologiju u proizvodnju kamene mineralne vune, što znači da se okrećemo isključivo korišćenju materijala iz prirode, bez dodatog formaldehida i fenola. To će biti prvi i jedini takav proizvod na tržištu Srbije i regiona – rekao je generalni direktor „Knauf Insulation“ za zemlje Balkana, g. Tihomir Civkaroski. - Svi kapaciteti su nam puni, fabrika radi punom parom, proizvodićemo i preko 45.000 tona kamene mineralne vune godišnje, a uvođenje nove tehnologije u proizvodnju neće uticati na cenu samog proizvoda.  

Fabrika u Srbiji zapošljava 130 ljudi i bavi se proizvodnjom kamene mineralne vune i njenim unapređenjem. Unutar „Knauf Insulation“ grupacije patentirano je revolucionarno naučno otkriće – Ekos tehnologija, koje se zasniva na brzo obnovljivim materijama umesto na hemikalijama na bazi nafte, a sami izolacioni proizvodi kojima je dodato vezivo sa Ekos tehnologijom ni po izgledu ni na dodir nisu nalik drugoj izolaciji, jer nemaju dodate boje ni pigmente i prijatniji su za rukovanje. U isto vreme, proizvodi su zadržali ili unapredili visok nivo performansi – kombinacija toplotnih i zvučnih izolacionih karakteristika, kao i zaštita od požara. Smanjena je i energija potrebna za proizvodnju veziva, čime se ostvaruje veća ekološka održivost.

Kao deo „Knauf Grupe“, „Knauf Insulation“ predstavlja jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije. Sa proizvodnjom u Evropi, Rusiji, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, godišnji prihod od prodaje premašuje iznos od 1,5 milijarde evra, sa trenutno najbržim razvojem i najvećim ulaganjima u tom polju u svetu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 07.12.2021.
Kako će se kretati cene malo ko zna, neki m...
Stiv 06.12.2021.
Kakva glupost podižu grad u slavu boga novc...
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?