Nagrada za „Knauf Insulation“ povodom Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu

29.04.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Fabrika kamene mineralne vune „Knauf Insulation“ u Surdulici, u oštroj konkurenciji ozbiljnih proizvodnih preduzeća iz različitih grana privrede, osvojila je drugu nagradu, u okviru takmičenja za Povelju „28. april“ koju povodom Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu, dodeljuje Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike – Uprava za bezbednost i zdravlje na radu. U ime kompanije „Knauf Insulation“, nagradu je u pozorištu Boško Buha, primio Đorđe Trajković, šef bezbednosti i zdravlja na radu.

- „Knauf Insulation“ konstantno unapređuje radnu sredinu za svoje zaposlene i povećava nivo bezbednosti i zdravlja na radu u svim svojim fabrikama u svetu. Tako je i ova nagrada pokazatelj  da su sva uložena sredstva u bezbednost i zdravlje na radu u Surdulici i te kako opravdana – istakao je Đorđe Trajković.

Statistika pokazuje da u Srbiji na radnom mestu godišnje strada oko 40 radnika, a oko 1.000 njih se teško povredi. Najveći broj povreda na radu dešava se zbog nepoštovanja bezbednosnih propisa i nekorišćenja zaštitne opreme.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...