Nagrada za „Knauf Insulation“ povodom Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu

29.04.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Fabrika kamene mineralne vune „Knauf Insulation“ u Surdulici, u oštroj konkurenciji ozbiljnih proizvodnih preduzeća iz različitih grana privrede, osvojila je drugu nagradu, u okviru takmičenja za Povelju „28. april“ koju povodom Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu, dodeljuje Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike – Uprava za bezbednost i zdravlje na radu. U ime kompanije „Knauf Insulation“, nagradu je u pozorištu Boško Buha, primio Đorđe Trajković, šef bezbednosti i zdravlja na radu.

- „Knauf Insulation“ konstantno unapređuje radnu sredinu za svoje zaposlene i povećava nivo bezbednosti i zdravlja na radu u svim svojim fabrikama u svetu. Tako je i ova nagrada pokazatelj  da su sva uložena sredstva u bezbednost i zdravlje na radu u Surdulici i te kako opravdana – istakao je Đorđe Trajković.

Statistika pokazuje da u Srbiji na radnom mestu godišnje strada oko 40 radnika, a oko 1.000 njih se teško povredi. Najveći broj povreda na radu dešava se zbog nepoštovanja bezbednosnih propisa i nekorišćenja zaštitne opreme.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...