Nagrada za „Knauf Insulation“ povodom Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu

29.04.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Fabrika kamene mineralne vune „Knauf Insulation“ u Surdulici, u oštroj konkurenciji ozbiljnih proizvodnih preduzeća iz različitih grana privrede, osvojila je drugu nagradu, u okviru takmičenja za Povelju „28. april“ koju povodom Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu, dodeljuje Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike – Uprava za bezbednost i zdravlje na radu. U ime kompanije „Knauf Insulation“, nagradu je u pozorištu Boško Buha, primio Đorđe Trajković, šef bezbednosti i zdravlja na radu.

- „Knauf Insulation“ konstantno unapređuje radnu sredinu za svoje zaposlene i povećava nivo bezbednosti i zdravlja na radu u svim svojim fabrikama u svetu. Tako je i ova nagrada pokazatelj  da su sva uložena sredstva u bezbednost i zdravlje na radu u Surdulici i te kako opravdana – istakao je Đorđe Trajković.

Statistika pokazuje da u Srbiji na radnom mestu godišnje strada oko 40 radnika, a oko 1.000 njih se teško povredi. Najveći broj povreda na radu dešava se zbog nepoštovanja bezbednosnih propisa i nekorišćenja zaštitne opreme.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...