INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad: Nova fasada na OŠ „Ivo Lola Ribar”

08.07.2014. | Dnevnik

Rekonstrukcija fasade i zamena stolarije na Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ privodi se kraju, a narednih dana trebalo bi i da dobiju saglasnost za nabavke velikih vrednosti, odnosno izbor izvođača radova za nadogradnju dela škole. Po rečima direktora te obrazovne ustanove Milorada Čudića nova fasada obezbediće školi uštedu energije od 50 odsto.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Obnova fasade je u završnoj fazi, trenutno se radi deo oko glavnog ulaza. Rekonstrukciju tog dela morali smo da odložimo dok deca ne odu iz škole. Radovi su se odlagali i zbog nepovoljnih vremenskih uslova, ali i neočekivanih problema, jer je na pojedinim delovima morala da se radi nova hidroizolacija. Fasada i stolarija će biti kvalitetno urađeni, po evropskim standardima i kada sve bude gotovo dobićemo energetski pasoš – kaže Čudić.

Projekat nadogradnje dela škole je gotov, a, po rečima Čudića, preostalo je da se izabere izvođač radova. Iznad fiskulturne sale biće izgrađene četiri učionice i dve male učionice za produženi boravak, a škola će dobiti novih 300 kvadrata.

- Iz Grada su nam potvrdili da je za nadogradnju opredeljeno 20 miliona dinara, a taj novac očekujemo ovih dana. Nadogradnjom učionica iznad sale za fizičko, uradićemo i statičku potporu tog objekta i produžiti mu vek za duži period – objašnjava Čudić - Kada sve radove završimo dobićemo nove učionice, pa ćemo za đake od prvog do četvrtog razreda organizovati nastavu u jednoj smeni. Zahvalni smo Gradu što je prepoznao naše potrebe i izdvojio novac za uređenje škole.

U OŠ „Vasa Stajić“  biće izgrađena nova fiskulturna sala, topla veza između školskog objekta i stare sale za fizičko, a broj učionica biće povećan za četiri nove. Po rečima direktorke te škole Jasmine Pastonjicki prikupljanje dokumentacije je završeno, a očekuje ih izbor izvođača radova.

- Morali smo prvo da usaglasimo projekat, koji smo već imali, što je i urađeno i nakon toga dobili smo sve saglasnosti. Očekujem da će nadogradnja početi na jesen, najverovatnije u septembru. Nove učionice opredelićemo za niže razrede – govori Pastonjicki.

Novi amfiteatar, dve učionice i dnevni boravak dobiće OŠ „Dušan Radović“, u Čenejskoj ulici. Direktorka te škole Marija Čekić kaže da je dokumentacija prikupljena, a čeka se lokacijska dozvola.

- Nakon kompletiranja dokumentacije raspisaćemo javne nabavke za izradu projekta. Nadamo se da će ove godine početi i nadogradnja, jer se pokazalo da nam je potrebno više prostora zbog toga što svake godine imamo sve više učenika – kaže Čekić.

Za rekonstrukciju i nadogradnju te tri škole grad je izdvojio 57 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;