INFONET-468X60-BANNER

Stala rekonstrukcija Oficirskog doma u Nišu

09.05.2014. | Južne vesti

Zbog "nepredviđenih radova" i neažurnosti Ministarstva regionalnog razvoja, rekonstrukcija Oficirskog doma u Nišu je zaustavljena, tvrde u Direkciji za izgradnju grada, a obeležavanje stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata dovedeno je u pitanje.

U avgustu prošle godine, kada su radovi krenuli, najavljeno je da će sve biti gotovo do Nove godine, a onda je zbog očuvanja fasade rok za završetak pomeren za 1. mart 2014. Međutim, kako kažu u Direkciji za izgradnju Niša, novi problemi potpuno su zaustavili radove na rekonstrukciji.

- Pojavile su se neke trule grede koje moraju da se menjaju. One nisu bile uočene u startu. Takođe, radnici su u potkrovlju pronašli zaostali šut od nekih ranijih rekonstrukcija, koji očigledno nije odvožen, nego je skladišten na tavanu - kažu u Direkciji.

U ovom preduzeću, koje vrši nadzor nad radovima u Oficirskom domu, kažu da je to zahtevalo ponovno probijanje roka i da je za to trebalo saglasnost da da Ministarstvo regionalnog razvoja, koje finansira jedan deo rekonstrukcije.

- Izvođač je uredno poslao zahtev Ministarstvu, sa obrazloženjem, za produžetak roka, ali do danas odgovora iz Ministarstva nema i radovi su jednostavno stali - objašnjavaju u Direkciji.

Da stvar bude gora, Ministarstvo regionalnog razvoja, sa ovim nazivom, ne postoji u novoj Vladi Srbije.

Za sada se ne zna kada će rekonstrukcija biti nastavljena, a neizvesno je i da li će ovaj objekat biti spreman za 28. jul kada bi trebalo da se obeleži stogodišnjica od početka Prvog svetskog rata.

Naime, kako je ranije najavljivao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, planirano je da ovaj jubilej bude obeležen i u novoj sali Oficirskog doma, gde je u vreme rata zasedala Narodna Skupština.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;