IZOLACIJA-468X60-BANNER

Stala rekonstrukcija Oficirskog doma u Nišu

09.05.2014. | Južne vesti

Zbog "nepredviđenih radova" i neažurnosti Ministarstva regionalnog razvoja, rekonstrukcija Oficirskog doma u Nišu je zaustavljena, tvrde u Direkciji za izgradnju grada, a obeležavanje stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata dovedeno je u pitanje.

U avgustu prošle godine, kada su radovi krenuli, najavljeno je da će sve biti gotovo do Nove godine, a onda je zbog očuvanja fasade rok za završetak pomeren za 1. mart 2014. Međutim, kako kažu u Direkciji za izgradnju Niša, novi problemi potpuno su zaustavili radove na rekonstrukciji.

- Pojavile su se neke trule grede koje moraju da se menjaju. One nisu bile uočene u startu. Takođe, radnici su u potkrovlju pronašli zaostali šut od nekih ranijih rekonstrukcija, koji očigledno nije odvožen, nego je skladišten na tavanu - kažu u Direkciji.

U ovom preduzeću, koje vrši nadzor nad radovima u Oficirskom domu, kažu da je to zahtevalo ponovno probijanje roka i da je za to trebalo saglasnost da da Ministarstvo regionalnog razvoja, koje finansira jedan deo rekonstrukcije.

- Izvođač je uredno poslao zahtev Ministarstvu, sa obrazloženjem, za produžetak roka, ali do danas odgovora iz Ministarstva nema i radovi su jednostavno stali - objašnjavaju u Direkciji.

Da stvar bude gora, Ministarstvo regionalnog razvoja, sa ovim nazivom, ne postoji u novoj Vladi Srbije.

Za sada se ne zna kada će rekonstrukcija biti nastavljena, a neizvesno je i da li će ovaj objekat biti spreman za 28. jul kada bi trebalo da se obeleži stogodišnjica od početka Prvog svetskog rata.

Naime, kako je ranije najavljivao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, planirano je da ovaj jubilej bude obeležen i u novoj sali Oficirskog doma, gde je u vreme rata zasedala Narodna Skupština.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;