INFONET-468X60-BANNER

Niški dragulj u slavu Milanskog edikta

21.05.2013. | Novosti

Akciji centralne gradske opština Medijana "Sedamnaest česama za sedamnaest vekova hrišćanstva" u okviru obeležavanja godišnjice Milanskog edikta, pridružio se i Grac iz Austrije, koji će darivati jednu česmu, a uradiće je poznati niški arhitekta Ivan Redi, koji godinama živi u pomenutom gradu. Ova česma krasiće Trg patrijarha Pavla kod Lutkarskog pozorišta i po rečima Redija, biće pravi "dragulj" koji će davati svetlost tom prostoru.

Patrijarh Irinej, prvi se uključio u ovu akciju. On će takođe darivati jednu česmu, a biće postavljena u porti crkve Svetog Luke. Među darodavcima su još i Pirot, Knjaževac, Zaječar, Kragujevac, opština Koprivštica iz Bugarske, Kolo srpskih sestara iz Niša, predstavnici pet ovdašnjih klubova Rotarijanaca... a kako ističe predsednik opštine Medijana, dr Nebojša Krstić, interesovanje je iznad očekivanja.

Već su poznate lokacije i za većinu ostalih česama, kao što su Trg kod OŠ "Učitelj Tasa", park kod Banovine, okretnica na Trošarini, Vizantijski bulevar u Duvaništu, Sinđelićev trg, Trg avijatičara itd.

- Ovim projektom i česmama, želeli smo simbolično da izrazimo svoju zahvalnost Gospodu, jer voda koja će tu poteći, simbolizuje život, a znamo koliki značaj voda ima u našoj veri – kaže Krstić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;